Miljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia!

Miljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia!

Brinner du för att jobba på en strategisk och operativ nivå inom kemi-, miljö- och arbetsmiljöområdet? Vill du ta chansen att arbeta på ett företag som är inne i en spännande expansions- och utvecklingsfas där just du kommer få möjlighet att påverka din egna roll inom företaget? Hos Intersolia erbjuds du stora utvecklingsmöjligheter både på kort och lång sikt! Läs mer i annonsen och ansök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en miljö- och arbetsmiljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia i Umeå. Intersolia är inne i en väldigt spännande fas där man under de senaste två åren har gått från att vara en systemleverantör till att bli ett mer renodlat kompetensbolag. Detta innebär att de satsar mycket på sin konsultverksamhet genom både expansion och utveckling. I rollen som Miljö- och arbetsmiljökonsult får du möjlighet att jobba tillsammans med många olika företag i syfte att hjälpa dem skapa ett hållbart kemikaliearbete utifrån ett miljö- och arbetsmiljöperspektiv.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Intersolia.

Arbetsuppgifter

Som miljö- och arbetsmiljökonsult kommer du att ingå i ett internationellt konsultteam. Lokalt kommer du att utgå från Umeå och arbeta mot kunder i Norrland, och du kommer att bli den första konsulten på kontoret i Umeå som idag består av en kundansvarig. I rollen erbjuds du en unik chans att utvecklas till en rådgivande expert. Du kommer att jobba tätt ihop med kund för att konsultera, utbilda och utveckla varierande delar inom miljö- och arbetsmiljöområdet på både operativ och strategisk nivå. Exempelvis kan det omfatta att ta fram nya strategier, hålla utbildningar, genomföra riskbedömningar eller skapa säkerhetsblad.

Du kommer till exempel att:
 • Föreläsa, utbilda och hålla workshops för Intersolias kunder kring miljö-, arbetsmiljö- och kemikalier
 • Arbeta med rådgivning, tolkning och implementering av lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö och kemikalieområdet
 • Stötta företag i det praktiska kemikaliearbetet, exempelvis genom att ta fram rutiner och planer, genomföra riskbedömningar och kemikalieutredningar samt arbeta med substitution av farliga ämnen
 • Arbeta med att granska och skapa säkerhetsblad och exponeringsscenarion
Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för miljö-, kemi- och arbetsmiljöfrågor och vill jobba i en utåtriktad och nätverkande expertisroll gentemot kund. Du besitter hög grad av personlig mognad då du kommer att agera representant för Intersolia och bistå kunder med lösningar som påverkar dess verksamhet. Vidare är du en kommunikativ och ambitiös person som har lätt för att knyta kontakter. Du gillar att utmana dig själv i syfte att driva din professionella utveckling och kan självmant leda dina arbetsuppgifter på bästa sätt.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad eftergymnasial sexamen inom relevant område, förslagsvis kemi, toxikologi eller liknande vilket gjort dig kunnig inom kemikalieområdet
 • Har minst två års arbetslivserfarenhet inom liknande område
 • Behärskar god svenska och engelska då kommunikationen med kunder och internt både sker nationellt och internationellt
 • Har B-körkort
 • Har möjlighet och tycker det känns motiverande att resa i tjänsten
Det är mycket meriterande om du har kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH och CLP

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Umeå
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Intersolias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Intersolia genom att klicka på länken!