Kemist sökes till SYNLAB!

Kemist sökes till SYNLAB!

Har du en högskoleexamen med inriktning mot kemi och söker ett varierande arbete?
Nu söker SYNLAB, en av Europas största laboratoriekedjor, en kemist som vill vara en del av deras team på kemiavdelningen! Sök jobbet redan idag, då vi jobbar med löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker en kemist till SYNLAB, tidigare Alcontrol, till deras filial i Umeå. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SYNLAB. Tjänsten är en sex månaders provanställning måndag-torsdag, med varierande arbetstider mellan 16.00-02.30. Uppdraget sträcker sig från mitten av augusti till mitten av februari med goda chanser till en överrekrytering till Synlab under förutsättning att båda parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som kemist kommer du arbeta på kemiavdelningen. Arbetet är belagt natt- och kvällstid och du kommer att arbeta i team tillsammans med engagerade kollegor. Det finns alltså alltid någon att fråga och kollegor att diskutera samt dra slutsatser tillsammans med.

Du kommer tillexempel att arbeta med:
 • Uppackning och inregistrering av prover
 • Kemiska rutinanalyser
 • Felsökning av analysmetoder och instrument
 • Reagensberedning, provberedning & provdelning
Tjänsten passar dig som vill arbeta i laboratoriemiljö, har ett intresse av kemi och flödessystem samt gillar att arbeta kväll/natt.

Vi söker dig som
 • Erhåller högskoleexamen mot kemi
 • Kan avläsa och registrera prover obehindrat på svenska
Det är meriterande om din utbildning varit inriktad mot analytisk kemi. Vidare ser vi positivt på om du har tidigare erfarenhet av laboratoriearbete och särskilt erfarenhet av flödessystem för närsaltsanalyser.

Som person är du en lagspelare och trivs med att arbeta i team. Du visar detta genom att du samarbetar bra med andra människor och är lyhörd för deras synpunkter. För att säkerställa kvalitativa prover och analyser kräver denna roll att du är nogrann och trivs med ett systematiskt arbetssätt.

Övrig information
 • Start: Mitten av augusti 2018
 • Omfattning: Heltid måndag - torsdag
 • Placering: Umeå
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Synlabs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

[SYNLAB] (http://synlab.se/sv/ALcontrol-i-Sverige) ALcontrol ingår sedan i somras i en av Europas största laboratoriekoncerner SYNLAB. På SYNLAB Analytics & Services Sweden AB gör de ca 4 miljoner analyser inom miljö- och livsmedelsbranschen varje år. Genom avancerade analyser på vatten, mark, livsmedel och luft bidrar de till en bättre miljö och till att skydda allmänhetens hälsa. SYNLAB har fyra laboratorier i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr