Javautvecklare till Tieto i Umeå!

Javautvecklare till Tieto i Umeå!

I en snabbt föränderlig värld kan varje bit av information användas för att skapa nytt värde. Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. Nu söker Tieto en javautvecklare för ett spännande projekt i Umeå. Är du en social person som trivs med att arbeta i projektform? Söker du ett arbete inom IT med stora utvecklingsmöjligheter? Då kan detta vara jobbet för dig.

Information om uppdraget

Tieto har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder sin mjukvara och sina tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor. Nu söker vi en utvecklare till deras team i Umeå. Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer bli direktanställd av Tieto.

Du erbjuds
 • Storskalig industriell mjukvaruutveckling i nära samarbete med Tietos kunder
 • Du får jobba i agila team där kontinuerlig teamutveckling är en självklarhet
 • Du får möjlighet att jobba i ett globalt företag med globala kunder
 • En prestigelös arbetsplats där alla litar på varandra; Frihet och Flexibilitet under Ansvar
Arbetsuppgifter

Arbetet som systemutvecklare består i att för kunds räkning bidra till utvecklingen av femte generationens mobilnät. Du kommer att ingå ett agilt team där ni arbetar tillsammans med systemering, design och test. Våra team jobbar med agil projektmetodik, främst scrum.

Arbetet sker främst i C/C++ och/eller Java med inriktning mot realtidstillämpningar med protokollbaserad kommunikation i inbyggda system och kan till vissa delar betecknas som hårdvarunära. Kännedom om Continuous Delivery/Integration/Deployment är ett stort plus då det är en grund för vårt agila arbetssätt.

Vidare kommer arbetet fokusera på allt från att kontrollera loggar, genomföra körningar och hantera produktionsincidenter till analyser och utförande av varierande typer av beställningar gentemot Tietos kunder. Vidare- och nyutveckling omfattar t.ex. analys, utveckling och enhetstester.

Vi söker dig som

Har en färdig utbildning från Teknisk Datavetenskap eller likvärdig utbildning. Du ska kunna programmera i Java och C, samt Linux eller Unix. Du ska även kunna göra dig förstådd på svenska och engelska språket då Tieto arbetar i en internationell miljö.

Det är meriterande om du har erfarenhet från telekombranschen.

Som person är du:
 • Relationsskapande då du kommer sitta som konsult ute hos Tietos kund
 • Noggrann i ditt arbete
 • Ansvarstagande och driver ditt egna arbete framåt
Övrig information
 • Start: I början av maj eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, direkt anställning hos Tieto
 • Placering: Umeå
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se