Extrajobba som samordnare på Modersmålsskolan!

Extrajobba som samordnare på Modersmålsskolan!

Modersmålsskolan gör det möjligt för elever och lärare att mötas utan långa resor genom fjärrundervisning! Vill du vara en del i att göra detta möjligt? Vi söker nu dig som är student och vill jobba extra under terminerna med att samordna kontakten mellan lärare och elever.

Information om uppdraget

Academic Work söker en samordare inom lärande och IT till Modersmålsskolan, för att avlasta de två som jobbar heltid idag.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Modersmålsskolan. Uppdraget kommer att vara på deltid och du har möjlighet att arbeta under hela din studietid! Både vi och Modersmålsskolan är måna om att du ska kunna sköta dina studier, och det finns därför möjlighet att arbeta de veckodagar/delar av veckodagar som passar dig bäst. För rätt person finns det även goda möjligheter att få fortsätta i en heltidstjänst efter studierna, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som samordnare kommer du arbeta med två som idag jobbar heltid, och tillsammans ansvara för att undervisningen fungerar optimalt. Då undervisningen sker med hjälp av datorer finns du där för att hjälpa till med de problem som kan uppstå under undervisning, till exempel nätverksanslutning, problem med ljud eller liknande enklare uppgifter. Vidare är du den som samordnar utbildningen i stort, så att kontakten mellan skolor och lärare fungerar på ett bra sätt. Det är vanligtvis 6-10 elever per utbildningstillfälle och de elever som nyttjar undervisningen är främst i högstadieåldern, men det är även yngre samt vuxna.

Du kommer till exempel att:
 • Samordna skolor och lärare för att planera utbildning
 • Vara kontaktperson för skolor och lärare
 • Hantera de problem kan uppstå under utbildningstillfällen
 • Arbeta med både Mac och PC
Tjänsten passar dig som vill hitta ett extrajobb där du får utveckla dina kunskaper i olika system och vill få en möjlighet att fortsätta efter studierna.

Vi söker dig som
 • Studerar minst 50 % på universitet eller högskola, och tar examen tidigast 2019
 • Behärskar svenska och engelska flytande för att kunna kommunicera med dem du hjälper
Som person är du bra på att skapa ett lugn när det uppstår problem, du vågar ta egna initiativ för att ta arbetet framåt och trivs med att kommunicera med andra.

Övrig information
 • Start: 13/8
 • Omfattning: 2 dagar/vecka
 • Placering: Umeå
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Modersmålsskolans önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Modersmålsskolan är ett företag som skapats ur egna erfarenheter, då grundarnas barn deltog i modersmålsundervisning. Det gjorde att de kunde se hur svår situation modersmålslärarna satt i, med långa avstånd mellan skolor eftersom det är svårt att hitta kompetensen lokalt. För att ge alla elever den utbildning de behöver har Modersmålsskolan sammanfört skolor som saknar personal med duktiga och engagerade lärare från hela Sverige. Elever och lärare kan sitta på helt olika platser och ändå mötas och ha en gemensam lektion via internet.