Erfarenhet av drift & underhåll av IT-miljö? Systemtekniker sökes!

Erfarenhet av drift & underhåll av IT-miljö? Systemtekniker sökes!

Har du tidigare erfarenhet av att sköta drift och underhåll? Vi söker dig som vill driva och utveckla en eller flera av Acons kunders IT-miljö. På Acon erbjuds du en varierande och bred roll där du får möjlighet att arbeta med spännande kunder tillsammans med hjälpsamma kollegor. Företaget präglas av en framåtanda och familjär stämning där beslutsvägarna är korta.

Acon växer så det knakar - sök tjänsten och var med på deras resa!

Information om uppdraget

Academic Work söker en kundansvarig systemtekniker till Acon.

På Acon finns i dagsläget 9 systemtekniker. Du kommer att ansvara för en eller flera kunder beroende på kundernas storlek. Som systemtekniker kommer du att arbeta nära Acount Managers och ingå i team som varierar i storlek beroende på kund. Du kommer även att samarbeta med andra kollegor som bland annat utvecklare och projektledare. Tjänsten innebär också mycket kundkontakt och resor i tjänsten förekommer. Arbetstider innefattar dagtid med förtroendetid, där du tillsammans i samråd med teamet har möjlighet att anpassa tiderna.

Acon har en välutarbetad onboarding för alla nyanställda där du under en månads tid får bekanta dig med hela verksamheten, med allt från utbildning i systemen till att få kunskap kring dina medarbetares roller och arbetet kring kunderna. Allt för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt att lyckas i rollen!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Acon.

Arbetsuppgifter

Som kundansvarig systemtekniker kommer du att ha det övergripande ansvaret kundens IT-miljö och i ansvaret ligger såväl drift och underhåll som utvecklingsarbete av kundens servrar, nätverk, datorer och övrig IT-miljö beroende på din kompetens och det förtroende du skapar hos kunden. Du kommer arbeta med nätverk och datacenter som baseras på hårdvara från Dell och Cisco. Mjukvarumässigt är det miljöer med Windows Server, SQL, Exchange, Office 365, Active Directory, Veeam m.m.

Du kommer till exempel att:
 • Sköta drift och utveckling av kundens IT-miljö.
 • Ge rådgivning internt och externt.
 • Lösa eskalerade incidenter.
 • Lösa komplexa problem i kundernas miljöer.
 • Hantera installation av ny mjuk- och hårdvara.
Vi söker dig som

Vi söker dig som har...
 • Som lägst en gymnasial utbildning
 • Tidigare arbetslivserfarenhet i en liknande roll
 • Arbetslivserfarenhet av drift- och underhåll i Windowsmiljöer och Windowsklienter
 • Goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation sker främst på dessa språk
Vi ser även gärna att du har kunskap av Microsoft Exchange, Microsoft SQL, brandväggar, Switchade och routade nätverk, Powershell och backupprogramvara.

Som person är du flexibel och stresstålig. Eftersom rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för kundens IT-drift kräver det att du snabbt kan ställa om vid incidenter och hantera de situationer som dyker upp med ett lugn. Genom att arbeta strukturerat säkerställer du att du når deadlines samt kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Tjänsten förutsätter att du är ansvarstagande och inte lämnar något åt slumpen för att säkerställa att kundens situation löser sig. Avslutningsvis är du en teknikintresserad som har en positiv inställning till arbete!

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Umeå (eller Lycksele)
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Acons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Acon är ett företag som växer för varje år som går och just nu är dem 44 anställda fördelat på kontor i Lycksele, Umeå och Stockholm. Acons kunder är allt från butikskedjor, klädmärken, bank, mjukvaruutvecklingsföretag och industrier. Deras kunder finns i huvudsak i Norden och Europa men även i andra delar av världen.
Acon har varit med på VAs lista för Superföretag 3 år i rad och även varit nominerad till DI Gasell. Acons kärnvärden är: Ärlighet, Engagemang, Kvalitet och Ansvar. Läs mer om Acon här.