Engagerad projektledare till Tieto!

Engagerad projektledare till Tieto!

Tieto Education utvecklar och erbjuder IT-produkter och lösningar för skolor i Sverige, Finland och Norge. Vi söker nu en projektledare som ska ansvara för implementeringsfasen av nya projekt mot skolor. Du kommer tillsammans med andra kompetenta projektledare planera arbetet och koordinera resurser för att skapa en framgångsrik implementering hos kund. Låter det intressant att arbeta med IT-projekt som möter skolvärlden? Ta chansen och sök tjänsten som projektledare redan idag!

Information om uppdraget

Tieto har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder sin mjukvara och sina tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor. Efter mer än 40 år i branschen har Tieto blivit en del av skolans och förskolans värld. Academic Work söker nu en leveransprojektledare till Tieto i Umeå. Skulle du önska finns även möjlighet att sitta på Tieto i Skellefteå eller Luleå. Du kommer arbeta som projektledare med ansvar över implementeringen av IT-projekt mot skolor. Det finns cirka 400 kunder runt om i Sverige och i denna roll kan du arbeta mot alla dessa beroende på projekt. Du behöver dock inte resa något i tjänsten utan kan sköta allt på plats från Umeå, Luleå eller Skellefteå.

På kontoret i Umeå sitter 150 personer fördelade på 3 våningsplan. Här hittar du en inspirerande arbetsmiljö driven av teamkänsla och laganda i öppna landskap. Tietos lokaler ligger även väldigt nära IKSUs träningsanläggning, med ett stort utbud av träningsformer och mycket bra lunch.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Tieto. Tietos intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du arbeta och leda implementeringsfasen av projekt mot kunder inom skolvärlden. Du kommer skapa tidsplan, koordinera resurser och se till att alla gör det som krävs för att ro i hamn projektet. Du kommer därför ha kontinuerlig kontakt med både kunder, utvecklare, produktledning och installationsteamet. Implementationsprojekten kommer sträcka sig under kortare perioder och du kommer ansvara för flera projekt samtidigt vilket betyder att rollen ställer krav på din planeringsförmåga och kapacitet att hålla flera bollar i luften samtidigt.

Du kommer till exempel att:
  • Leda och planera implementeringsprojekt mot tietos kunder
  • Säkerställa att dessa projekt levereras med kvalitet utifrån de förfrågningar som kunden kommunicerat
  • Se till att projekten håller tidsplan och inom budget
Tjänsten passar dig som tidigare har arbetat med projektledning och vill ta klivet in i en roll där du får axla ansvar och vara med och bidra till att bygga upp arbetssätt för att garantera kvalitativ leverans mot tietos kunder.

Vi söker dig som

Idag har en avslutad examen inom datavetenskap, informationsteknologi eller ekonomi. Du ska ha arbetat cirka 1 år med projektledning. Vidare kräver vi att du kan kommunicera både på svenska och engelska då dessa två språk kommer användas när du kommunicerar med olika intressenter under projekten.

Det är meriterande om du har erfarenhet från utbildningssektorn och på så vis förstår vilka IT-behov som är aktuella för dessa kunder.

Som person är du en naturlig ledare som trivs med mycket ansvar. Du är engagerad i det du gör och är en sann team-player med hög samarbetsförmåga. Du drivs av att det går bra för teamet och kan sätta tydliga mål som ni tillsammans ska uppnå. Du ska i din roll kunna växla abstraktionsnivå från överblick till detaljer för att på bästa sätt planera för och leda dina kollegor i rätt riktning under projektets gång. Du engagerar andra genom att både utmana och inspirera dina medarbetare.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Umeå, Skellefteå eller Luleå
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på üme01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. De har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder deras mjukvara och tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor. Efter mer än 40 år i branschen har Tieto blivit en del av skolans och förskolans värld. En av de saker de lärt sig är att deras användare är de viktigaste samarbetspartners i utvecklingen av digitala miljöer. Oavsett om du är elev, förälder, pedagog eller administratör, så hör du till de riktiga experterna på de utmaningar och behov som finns. Genom att ta tillvara er kunskap skapar de digitala miljöer, där både Tieto och du som användare fortsätter att lära.