Bli business analyst på stort företag i Umeå!

Bli business analyst på stort företag i Umeå!

Är du kommunikativ och älskar att prata IT? Är du den som stöter och blöter tills den rätta lösningen hittats? Intar du ofta rollen som Förmedlaren i ditt kompisgäng? Svarar du ja på dessa tre frågor kan du vara den business analyst vi söker till vår kund i Umeå. De levererar IT-lösningar för alla områden i den industriella processen. Du kommer inta en nyckelroll i deras strävan att ständigt utvecklas genom att matcha rätt lösning till rätt behov i verksamheten. Låter det intressant? Skrolla ner och läs mer om denna tjänst!

Information om uppdraget

Academic Work söker en business analyst till vår kund i Umeå. Du kommer vara en del av ett kompetent team på 15 personer som består av bland annat utvecklare, arkitekter och testledare. Din roll kommer vara bryggan mellan ditt team och de förfrågningar som kommer in från verksamheten. På så vis är du både en kravinsamlare och kravförmedlare tillbaka till utvecklarna i ditt team. Det är en varierande roll som kommer vara betydande för utvecklingen av IT-lösningarna.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos företaget. Uppdraget kommer att vara på heltid och vi ser långsiktigt på uppdraget.

Arbetsuppgifter

Som business analyst kommer du arbeta med kravhantering i olika projekt. Din uppgift är att samla in kravställningar i verksamheten, och framföra dessa till utvecklarna i teamet. De kommer i sin tur ta fram en IT-lösning, som efter testning implementeras i verksamheten. Då dessa krav kan vara av varierande storlek och omfattning kommer din roll vara varierande och utvecklande. Du kommer dagligen ha kontakt med olika typer av funktioner i fabriken och anordna workshops, sitta med i möten osv, för att förstå nuvarande eller kommande IT-behov som du behöver ta vidare till utvecklarna.

Du kommer till exempel att:
  • Genomföra kravinsamling, för att kartlägga behov och den praktiska verksamheten
  • Förmedla dessa krav till utvecklarna, både i rapportform och genom presentationer
  • Då du kommer ha en nyckelroll i dina projekt kan du också komma att fungera som stödfunktion om frågor dyker upp efter implementering av IT-lösningen
Tjänsten passar dig som har ett genuint tekniskt intresse och en nyfikenhet som driver dig framåt. I denna roll kommer du få chansen att skapa dig värdefulla kontaktytor inom företaget och lära dig mycket om hur IT används i olika delar av en verksamhet.

Vi söker dig som

Idag har en färdig universitets/högskoleexamen inom relevant område, som exempelvis systemvetare, civilingenjör, BIT eller liknande. Då detta är en kommunikativ roll behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på det svenska språket i tal och skrift. Du bör känna dig bekväm med engelska.

Det är meriterande om du
  • Tidigare har arbetat med kravhantering och kravinsamling
  • Har tidigare erfarenhet av projektarbete inom IT
Som person är du en nyfiken problemlösare som inte räds av nya utmaningar. Trots motgångar har du en förmåga att tänka utanför boxen och på så vis driva arbetet framåt. Du är kommunikativt lagd för att både kunna förstå kravställarnas behov och förmedla detta vidare till utvecklarna både i tal och skrift.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Ort: Umeå
  • Omfattning: Heltid
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)