Är du studerande med erfarenhet av redovisning och vill arbeta extra som kursledare?

Är du studerande med erfarenhet av redovisning och vill arbeta extra som kursledare?

Är du studerande inom ekonomi? Har du erfarenhet av redovisning och Visma? Trivs du med att engagera andra inom ditt område? Som kursledare hos Folkuniversitetet kommer du utbilda kursdeltagare inom redovisning. Utbildningen pågår under 18 veckor där träffarna sker en gång i veckan med start 12 september.

Information om uppdraget

Academic Work söker en student med erfarenhet av redovisning och Visma som är intresserad av att arbeta extra vid sidan av studierna som kursledare på Folkuniversitetet med start i höst. Folkuniversitetet driver folkbildning samt vuxenutbildning och finns på ett hundratal orter i Sverige.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Folkuniversitetet Umeå. Uppdraget är ett extrajobb vid sidan av studierna, var du förväntas arbeta onsdagar 08:00-17:00 med start 12 september 2018 och sträcker sig fram till 23 januari 2019.

Arbetsuppgifter

Som kursledare kommer du ansvara för att utforma en 18-veckors kurs för en grupp på 8-15 personer. Kursen utförs i syfte att utbilda kursdeltagarna till diplomerade ekonomiassistenter där kursdeltagarna ska lära sig de kunskaper som behövs för att kunna utföra löpande arbete på ekonomiavdelningar. Detta innefattar exempelvis bokföring, moms och skatteredovisning och delta i bokslutsarbeten. Programvaran Visma kommer att tillhandahållas under kursen. Kursen passar deltagare som vill lära sig mer om redovisning för att använda i sitt yrkesliv och även egenföretagare som vill bokföra själv. Folkuniversitetet förser dig med en kursplan, men det är du som kursledare som ansvarar för planering av upplägget på kursen.

Du kommer till exempel att:
  • Utforma en intressant kurs som delas upp i fem delkurser inom områdena: extern redovisning, löneadministration, bokslut och företagsvärdering, intern redovisning och affärsjuridik
  • Utbilda kursdeltagarna
Tjänsten passar dig som är pedagogiskt lagd och trivs med att arbeta med frihet under ansvar då stor vikt läggs vid att du driver ditt eget arbete framåt. För att trivas i rollen tror vi även att du har en god relationsskapande förmåga och drivs av att inspirera andra. Du ska trivas med att ta egna beslut och planera ditt arbete självgående.

Vi söker dig som
  • Är studerande inom ekonomi och kommer vara det under tiden som uppdraget pågår
  • Har erfarenhet av redovisning och Visma
  • Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift eftersom all undervisning sker på svenska
Det är meriterande om du
  • Är utbildad pedagog
  • Har erfarenhet av att handleda, utbilda eller föreläsa
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi tror att en entusiasmerande person med stort driv kommer trivas i rollen och samtidigt inspirera kursdeltagarna. Du är kreativ och har en god muntlig kommunikativ förmåga var kommunikationen är tydlig och pedagogisk. Vidare ser vi att du är strukturerad och har en god självgående förmåga där du inte räds att ta egna initiativ.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens. Utmärkande för Folkuniversitetets yrkeshögskola är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna.

Övrig information

Start: 12/9-2018

Omfattning: En dag i veckan (onsdag, 18 veckor)

Placering: Umeå

Sök tjänsten genom att klicka på 'Ansök' nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Academic Work under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.