Kursledare inom Visual Mechandising till Folkuniversitetet

Kursledare inom Visual Mechandising till Folkuniversitetet

Brinner du för butikskommunikation som påverkar kundupplevelsen? Ser du dig själv som en inspiratör? Som kursledare hos Folkuniversitetet kommer du leda kursdeltagarna mot deras resa som diplomerade visual merchandisers. Utbildningen sker vid 20 tillfällen, en gång i veckan. Intressant? Vi arbetar med löpande urval så sök redan nu!

Information om uppdraget

Academic Work söker en driven student eller dig som har ett annat arbete på minst 50%, som har erfarenhet av visual merchandising. Folkuniversitetet driver folkbildning samt vuxenutbildning och finns på ett hundratal orter i Sverige.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Folkuniversitetet Umeå. Uppdraget är ett extrajobb vid sidan av studierna, var du förväntas arbeta onsdagar 13:00-17:45 med start 6 september och sträcker sig fram till 20 december 2018.

Arbetsuppgifter

Som kursledare kommer du ansvara för att utforma en 20-veckors kurs för en grupp på 8-15 personer. Kursen utförs i syfte att utbilda kursdeltagarna till diplomerade visual merchandisers. Kursdeltagarna ska lära sig de kunskaper som behövs för att arbeta inspirerat med försäljning och marknadsföring i en säljmiljö. Du kommer att leda gruppen från vision till upplevelse i butik. Kursdeltagarna förväntas varva teori med praktiska övningar. Ämnen som behandlas är exempelvis hur man skapar windowdisplays, planering av kampanjer och kundens behov. Folkuniversitetet förser dig med en kursplan, men det är du som kursledare som ansvarar för planering av upplägget på kursen. Det är fördelaktigt om du har ett kontaktnät inom klädbranschen. Detta då du har möjlighet att bjuda in gästföreläsare och kontakta butiker för att anordna praktiska uppgifter för kursdeltagarna, exempelvis skyltning och exponering i butik.

Du kommer till exempel att:
 • Utforma inspirerande kursinnehåll
 • Utbilda kursdeltagare
 • Kontakta externa partners, exempelvis gästföreläsare och butiker där kursdeltagarna kan utföra praktiska uppgifter
Tjänsten passar dig som är pedagogiskt lagd och trivs med att arbeta med frihet under ansvar då stor vikt läggs vid att du driver ditt eget arbete framåt. För att trivas i rollen tror vi även att du har en god relationsskapande förmåga och drivs av att inspirera andra. Du ska trivas med att ta egna beslut och planera ditt arbete självgående.

Vi söker dig som
 • Är studerande och kommer vara det under tiden som uppdraget pågår, eller har ett annat arbete med minst 50% omfattning
 • Har erfarenhet av visual merchandising via studier eller arbete
 • Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift eftersom all undervisning sker på svenska
Det är meriterande om du
 • Är utbildad pedagog
 • Har erfarenhet av att handleda, utbilda eller föreläsa
 • Fördel om du har kontakter inom klädbranschen då du förväntas kontakta butiker för att anordna praktiska uppgifter för kursdeltagarna
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi tror att en entusiasmerande person med stort driv kommer trivas i rollen och samtidigt inspirera kursdeltagarna. Du är kreativ och har en god muntlig kommunikativ förmåga var kommunikationen är tydlig och pedagogisk. Vidare ser vi att du är strukturerad och har en god självgående förmåga där du inte räds att ta egna initiativ.

Övrig information
 • Start: 6/9-2018
 • Omfattning: En dag i veckan (onsdagar i 20 veckor)
 • Placering: Umeå
 • Sök tjänsten genom att klicka på 'Ansök' nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Academic Work under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid, Extrajobb
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens. Utmärkande för Folkuniversitetets yrkeshögskola är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna.