Är du intresserad av hur lärandet kan stärkas av digitaliseringens möjligheter? Folkuniversitet i...

Är du intresserad av hur lärandet kan stärkas av digitaliseringens möjligheter? Folkuniversitet i...

Som IKT-pedagog kommer du fungera som en länk mellan utbildningsledningen och studerande vid folkuniversitetets olika utbildningar. I rollen kommer du arbeta i team med omvärldsbevakning och driva utvecklingsfrågor med digitalisering i fokus. Du, tillsammans med övriga i teamet, kommer verka som ett pedagogiskt stöd för studerande samt konsulter/lärare.

Information om uppdraget

Academic Work söker en person som har erfarenhet av att handleda, utbilda samt föreläsa för vuxna. Framförallt har du som söker erfarenhet av hur lärandet kan stärkas av digitaliseringens möjligheter och hur de digitala verktygen på bäst sätt kan implementeras i lärandet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Folkuniversitetet Umeå. Uppdraget kommer att vara på deltid 75% och sträcka sig fram till November 2018. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som IKT-pedagog kommer du arbeta tillsammans med ett team som består av utbildningsledare och koordinatorer, men du som söker arbetar lika gärna ensam som tillsammans med andra och känner dig säker i din yrkesutövning. I din roll ska du arbeta för att initiera, vägleda och uppmuntra konsulter/lärare samt studerande i frågor som berör det digitala lärandet och användningen av digitala lärplattformar. Ditt mål är att på bästa sätt öka digitaliseringens möjligheter för lärande och se till så de digitala verktygen på bäst sätt implementeras i det pedagogiska lärandet. Du kommer också vara delaktig i övergripande administrativt arbete.

Du kommer till exempel att:
 • Se till så att de digitala verktyg som finns implementeras på bäst sätt
 • Arbeta med övergripande administrativt arbete som schemaläggning & kompetensutveckling
 • Arbeta med lärplattformar såsom Moodle, digitala medier och läromedel samt andra digitala tjänster och verktyg
Tjänsten passar dig som är pedagogiskt lagd och har ett intresse för digitaliseringens möjligheter. Du är van att självständigt planera, prioritera och ansvara för dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av att handleda, utbilda samt föreläsa för vuxna
 • Är bekväm med både svenska och engelska i tal och skrift då det finns en internationell koppling
 • Är hängiven i utvecklingsfrågor men digitaliseringsfrågor i synnerhet
 • Har goda kunskaper i Microsoft Office och vana av att arbeta med både Mac och PC
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av arbete som IKT-pedagog eller liknande erfarenhet/utbildning
 • Har erfarenhet av distanspedagogik
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Som person är du en kreativ person med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Du är en problemlösare och är heller inte rädd för att komma med nya idéer och att testa nya tillvägagångssätt. Du har en god muntlig kommunikativ förmåga och är tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Du är en lagspelare och samarbetar med dina kollegor på ett lyhört och ödmjukt sätt. Du är flexibel och stresstålig och motiveras av att hitta lösningar i en händelserik miljö.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens. Utmärkande för Folkuniversitetets yrkeshögskola är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna.

Övrig information
 • Start: 13/8-2018
 • Omfattning: Deltid 75%
 • Placering: Umeå
 • Sök tjänsten genom att klicka på 'Ansök' nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.