IT-ingenjör till ABB i Umeå

IT-ingenjör till ABB i Umeå

Dina arbetsuppgifter

Din roll som IT-ingenjör innebär ett omväxlande arbete där du får jobba självständigt och i team i både små och stora projekt. I dina uppgifter ingår att utföra systeminstallationer, uppgraderingar, driftsättningar samt underhåll av ABB:s automationssystem 800xA, nätverk och domäner.
I den här rollen utvecklas du till vår specialist, som vägleder våra kunder för att öka deras konkurrenskraft.

Din profil

Vi söker en driven person med stort ansvarstagande som har ett stort intresse för den senaste tekniken. Du har en teknisk utbildning på minst högskolenivå, alternativt med motsvarande arbetslivserfarenhet. Oavsett bakgrund behöver du ha en stark vilja att lära dig nya saker och växa tillsammans med dina kollegor. Kunskaper och erfarenhet kring molntjänster är meriterade. Som person är du ordningsam och nyfiken samt har lätt för att samtala med kunder. Då du kommer arbeta i ett globalt företag behöver du behärska svenska och engelska i både tal och skrift.

Utöver ovan är vi intresserad av dig som jobbar med eller på annat sätt tillgodogjort dig kunskap inom något av följande områden; Windows Server 2012 eller nyare, nätverk, VMWare, Azure, domäner och hantering av GPO:er och script i exempelvis Powershell.

Bidra med din egen känsla av mål och mening när vi tillsammans driver den fjärde industriella revolutionen framåt och skapar en hållbar framtid, för både vår planet och din karriär. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Framför allt: utmana dig själv - varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans.

Ansökan
Rekryterande chef Marcus Willman, +46 90 17 68 63, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga representanter: Sveriges ingenjörer: Rose-Mary Olofsson, +46 21 34 04 21; Unionen: Joakim Broström, +46 8 477 91 39; Ledarna: Leif Öhrberg, +46 21 34 23 25. Övriga frågor ställs till rekryteringskonsult Emelie Wijk +46 73 351 27 28.

Välkommen med din ansökan senast 24 november 2019. Sök tjänsten via ABBs karriärsida: https://new.abb.com/jobs/sv/details/SE68819951_E3
Mer info
Kontaktperson Emelie Wijk
Telefon 0733-51 27 28
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På ABB leder vi den industriella utvecklingen inom automation och digitalisering.
Vi söker nu efter nya medarbetare med IT-kompetens, med placering i Umeå. Vi erbjuder dig en mycket stimulerande tjänst där du är med och utvecklar framtidens processindustri. Det är ett varierande arbete där du jobbar i team, både med kollegor och kunder. Arbetar du idag med IT inom industri eller är nyutbildad inom området? Då kan du vara den vi söker!