Automationsingenjör till ABB Process Automation Energy Industries

Automationsingenjör till ABB Process Automation Energy Industries

Dina arbetsuppgifter

> Du kommer att leverera servicetjänster och systemlösningar inom el- och automation till våra kunder som är baserade på ABB:s industriella styrsystem 800xA.
> Du får möjlighet att vara med i allt från avhjälpande underhåll och avancerade servicetjänster till kundprojekt i alla faser från konstruktion till idrifttagning, uppföljning och eftermarknadssupport.
> Det här är en varierande roll där du får möjlighet att arbeta med den senaste tekniken, i nära samarbete med kollegor och kunder.
> Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du känner ansvar för dina kollegor och affärsverksamheten.

Din profil

> Du har en teknisk utbildning från universitet, högskola eller yrkeshögskola (YH) med inriktning mot el, automation, data eller motsvarande. Alternativt gymnasienivå med relevant yrkeslivserfarenhet.
> Du har tillägnat dig grundläggande programmeringskunskaper genom studier.
> I denna rekrytering fokuserar vi i första hand på dig som är relativt ny i din yrkesroll men det är meriterande om du har relevant erfarenhet av industriella styrsystem (PLC/SCADA/DCS) eller har arbetat som processoperatör.
> Särskilt meriterande är tidigare erfarenhet av ABB:s styrsystem 800xA samt om du har utbildning inom eller relevant erfarenhet av reglerteknik.
> För att lyckas behöver du ha drivkraften att vilja lära dig nya saker, vara målinriktad och kommunikativ samt en strukturerad och prestigelös lagspelare med ett brinnande intresse för teknik.
> Du trivs i en ansvarfull roll där du får ta initiativ och driva arbetet framåt.
> Du sätter kunden i fokus och har en förmåga att bygga goda relationer såväl internt som externt.
> Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
> Resor i tjänsten inom Sverige förekommer. B-körkort är ett krav.

Ansökan

Ta med dig din egen känsla av stolthet och syfte när du hjälper oss att driva fram den fjärde industrirevolutionen - skapa en hållbar framtid för vår planet och din karriär. Gå med i ABB och utnyttja kraften i våra olika globala nätverk, eftersom du samarbetar med och lär dig från våra team i världsklass. Framför allt, utmana dig varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans. Rekryterande chef Anders Berglund +46 90 17 68 05, svarar gärna på dina frågor. Fackliga representanter: Sveriges ingenjörer: Hannah Norén +46 21 34 23 01, Rose-Mary Olofsson +46 21 34 04 21; Ledarna: Lenny Larsson +46 21 32 85 47. Övriga frågor ställs till Rekryterare Andreas Christiansen, +46 73 351 27 46.
Välkommen med din ansökan senast den 16 augusti 2021. Ansök redan idag, då urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om både den och de filer du bifogar är på engelska. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com.

[Ansökan]
Mer info
Kontaktperson Andreas Christiansen
Telefon 0733-51 27 46
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 aug 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid. Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

Du blir en viktig del av ABB Process Automation Energy Industries. För att möta efterfrågan från våra kunder i norra Sverige expanderar ABB sin verksamhet inom segment och industrier som spänner från konventionell och förnybar energi, vatten och avlopp, raffinaderier, kemisk industri, läkemedel, mat & dryck samt datacenter. Vi marknadsför och levererar kundanpassade systemlösningar och tjänster och anses vara en av de största leverantörerna i branschen. Vårt fokus ligger på säkerhet, tillväxt och samarbete. Vårt erbjudande innefattande allt från elektrifiering, drivsystem- och automationslösningar till tjänster för avancerad analys och service. ABB erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Vill du utmana dig själv och bygga grunden för en spännande framtid inom ABB kan det vara dig vi söker. I denna roll rapporterar du till Service Manager.