Maskinkonstruktör till Ålö AB

Maskinkonstruktör till Ålö AB

Dina arbetsuppgifter

Som maskinkonstruktör på Produkt Integration är du ansvarig för att ta fram de produktanpassningar som krävs för att utrusta en traktor med frontlastare. Du kommer ha tekniskt ansvar för ett eller flera traktormärken där ansvarar för att ta fram de produkter som krävs för att kunna sälja frontlastare på dessa traktorer. Du arbetar med att hitta skräddarsydda lösningar på det mekaniska, hydrauliska och elektriska gränssnittet mellan frontlastaren och traktorn med hjälp av dina kollegor. Det gör du genom faktainsamling, 3D-scanning och CAD-konstruktion för att senare verifiera konstruktionen vid en prototypmontering. Det innebär att du har möjlighet att vara med på hela resan, från projektstart till färdig produkt. I arbetet ingår det att jobba med flera parallella projekt, ofta med korta tidsfrister. När en plan förändras eller nya fakta framkommer behöver man snabbt se konsekvenser och förmedlar dessa till berörda samt fatta beslut om hur man bäst går vidare.

I rollen är det viktigt att ha förmåga att prioritera, behålla lugnet och få saker uträttade. Det är viktigt att trivas med att skapa och upprätthålla långvariga kundrelationer eftersom tjänsten innebär att ha direktkontakt med kunder och samarbetspartners. Du kommer att bygga upp ett stort globalt kontaktnät och har frihet att själv planera, styra och rapportera pågående samt kommande arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad i Brännland och innebär resor främst inom Europa, men också övriga delar av världen kan förekomma.

Din profil

Som person är du noggrann, strukturerad och van vid att självständigt fatta konstruktionsrelaterade beslut. Du har stor ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt är drivande och självgående.
Vi söker en högskoleutbildad maskiningenjör eller motsvarande, med några års erfarenhet av mekanisk konstruktion (CAD). Vi ser gärna att du arbetat i en roll med övergripande ansvar, viss delegering av arbetsuppgifter samt vana av kontakt med externa intressenter. Har du erfarenhet av fordons hydraulik eller elektronik är det meriterande. Tjänsten ställer krav på god kommunikationsförmåga samt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Ta chansen att utvecklas med oss, detta är ett drömjobb för dig som trivs med varierande arbetsuppgifter, internationellt arbetsfält och som vill driva egna utvecklingsprojekt från start till mål.
Verkar detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & rekrytering. För mer information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chef Roger Nordgren på tfn: 073-866 71 50. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryteringskonsult Andreas Christiansen på tfn: 0733 - 51 27 46. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt via www.clockworkpersonal.se, men senast den 25 november.
Mer info
Kontaktperson Andreas Christiansen
Telefon 0733-51 27 46
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ålö tillverkar frontlastare och redskap med hög kvalitet och den senaste tekniken. Vi drivs av att skapa innovativa lösningar och produkter som ger våra kunder högre effektivitet och produktivitet. Ålö är en av världens ledande leverantörer inom vår bransch, med försäljningsorganisationer och verksamhet i 11 olika länder.
Hos oss får du möjligheten att utvecklas i ett internationellt bolag med huvudkontoret i Umeå. Att arbeta för Ålö innebär att vara en del av ett team med stark framåtanda, drivkraft och ambition - alltid med kundens bästa i fokus.

Söker du efter nya utmaningar och vill du driva dina projekt från start till mål? Är du intresserad av en tjänst där du kan nyttja din innovativa sida och förverkliga idéer? Vill du arbeta självständigt men samtidigt ha erfarna kollegor att bolla med? Då har du hittat rätt!
Hos oss på Ålö får du möjlighet att arbeta med projekt där du snabbt kan se resultat av ditt arbete. Vi kan erbjuda ett globalt arbetsfält med dagliga internationella kontakter. Vi söker nu en maskinkonstruktör till vårt team på Produkt Integration, där du får möjlighet att kombinera klassiskt konstruktionsarbete med praktisk montering och på så sätt se resultatet av ditt arbete.