Omsorgsälskande personer med hjärtat i handen? Sök till funktionsnedsättning/IFO!

Omsorgsälskande personer med hjärtat i handen? Sök till funktionsnedsättning/IFO!

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna. Är du en av våra superhjältar? I Ulricehamns kommun uträttar våra omsorgsmedarbetare stordåd varje dag. De är faktiskt så fantastiska att vi kallar dem superhjältar! Vill du bli en av dem i sommar? Välkommen till oss! Ulricehamns kommun har beslutat att ge semestervikarier som jobbar minst åtta sammanhängande veckor i sommar, inom äldreomsorgen eller funktionsnedsättningen, 6 000 kronor extra i lön före skatt.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare inom verksamhet funktionsnedsättning kan arbetsuppgifterna skilja sig åt beroende på din befattning och var du arbetar. Vi jobbar med personer i alla åldrar; den gemensamma nämnaren är att man har någon slags funktionsnedsättning. Centralt för arbetet är att du ger stöd, service och omvårdnad till funktionsnedsatta - grundtanken är att man ska ha möjlighet att leva på samma villkor som personer utan funktionsnedsättning. Arbetstiderna varierar beroende på arbetsplats mellan dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring. * Som stödbiträde/stödassistent arbetar du på ett av våra gruppboenden eller serviceboenden i kommunen. Arbetsuppgifterna kan vara alltifrån omvårdnad, förekommande sysslor i hemmet, till ledsagning ute i samhället samt stöd till fritidsaktiviteter såväl hemma som utanför boendet. * Som stödbiträde/stödassistent kan du också arbeta på en av våra dagliga verksamheter, vilka tillgodoser arbete och sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Som personal har du en handledande funktion där du ger det stöd som varje enskild arbetstagare behöver för att få en meningsfull arbetsdag. * Ett korttidsboende har som uppgift att erbjuda fritidsaktiviteter samtidigt som föräldrar ges avlastning. Här är målgruppen främst barn och unga vuxna. * Våra personliga assistenter arbetar i det egna hemmet, utifrån den individens behov och önskemål. Även här innebär arbetet såväl omvårdnad som möjliggörande till delaktighet i samhällslivet. * Boendestödjare arbetar inom socialpsykiatrin, antingen på ett boende eller i individens egna hem. Arbetet ska motivera till självständighet och stärka personens egna förmåga att strukturera sitt vardagsliv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är serviceinriktad och vill jobba med människor! För att trivas hos oss är det viktigt att du har god empatisk förmåga och kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över dennes känslor. Du tar ansvar i ditt arbete och kan arbeta självständigt. Du har också en social och kommunikativ förmåga, där du visar lyhördhet och samarbetsförmåga. Du är en lugn, tålmodig och trygg person. Vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, utbildning till personlig assistent, fritidsledarutbildning eller annan motsvarande utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete inom funktionsnedsättning. För arbetet krävs att du har fyllt 18 år och har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. B-körkort krävs för vissa av tjänsterna. För att få arbeta inom funktionsnedsättning hos oss, krävs det att du uppvisar ett giltigt belastningsregister från polisen. Här beställer du ett registerutdrag: https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret?msclkid=40177440e3311b58ff0917d11ec65bcf&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=Search%20%7C%20Generic%20%7C%20Belastningsregistret%20%7C%C2%A0Polisens%20Register&utm_term=polisen%20register&utm_content=Polisens%20Register%20-%20%5BP%5D Välj LSS.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. Referenser kommer att tas efter första intervjun. Bifoga dina referenser, betyg samt eventuellt tjänstgöringsintyg vid ansökan. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sara Hultgren
Telefon 0321-595640
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Hemsida https://help.applicant.recruit.visma.com/sv/article/hur-skapar-jag-ett-konto-17vbt5r/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (56 dagar kvar)