Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

HSE-samordnare till UBAB

Ansök nu

UBAB växlar upp med en helt ny roll inom hälsa, säkerhet och miljö. Letar du efter en arbetsplats där du får utmaningar och möjlighet att växa, samtidigt som du får tillhöra en rolig och familjär miljö, då är UBAB rätt plats för dig. Kom och gör skillnad för verksamheten och för våra medarbetare tillsammans med oss!

Din framtida arbetsgivare
På UBAB vill är vi måna om att skapa en god och trygg arbetsmiljö för alla anställda. Vi tror på ett samband mellan god hälsa, trivsel på arbetsplatsen, hög produktivitet och god kvalitet. Vi sitter i ljusa, trevliga lokaler med tillgång till bland annat egen personalrestaurang och gym.

UBAB är en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement. I UBABgruppen ingår dotterbolagen Dala Cement och Örs Cementgjuteri. Totalt omsätter vi tillsammans 830 MSEK och är drygt 450 medarbetare. Störst är UBAB med ca 300 medarbetare och ca 600 MSEK i omsättning. Sedan januari 2023 ingår UBAB-gruppen i den börsnoterade koncernen CRH med huvudkontor i Dublin Irland. CRH är en av de största aktörerna i Europa av hållbara prefabricerade byggnadslösningar. Med CRH får vi får tillgång till nätverk, erfarenhet, kunskap och finansiell styrka hos en koncern med 73 000 medarbetare i 29 länder.

På UBAB arbetar vi för en hållbar framtid. Och vår vision är solklar. Se filmen "För alltid", så förstår du. Läs mer på ubab.com

Vad erbjuder rollen?
I den nya rollen som HSE-samordnare till UBAB kommer du att ha en nyckelroll i att organisationen håller en mycket hög nivå inom HSE-området där huvudfokuset kommer att vara på arbetsmiljö och säkerhet för alla våra bolag. Till din hjälp kommer det finnas mycket stöd från vårt moderbolag CRH som är ledande inom byggmateriallösningar. Här är några av de spännande uppgifter du kommer att ta dig an:

* Vara uppdaterad inom HSE-lagarna och se till att vi följer dessa.
* Utveckla och implementera HSE-policyer och tillvägagångssätt som garanterar att vi når toppnivå vad gäller hälsa, säkerhet och miljö.
* Löpande ge våra arbetsplatser en grundlig inspektion och identifiera eventuella risker som vi behöver hantera.
* Se till att våra HSE-dokument är på plats och i ordning. Du kommer också att ta hand om rapportering och statistik, så att vi har allt dokumenterat.
* Sprida kunskap och hålla våra anställda informerade genom att hålla HSE-utbildningar och se till att medvetenheten om HSE är på toppnivå.
* Samarbeta med alla avdelningar och intressenter för att bygga upp en stark kultur av hälsa, säkerhet och miljö. Du kommer att vara en viktig brygga mellan olika team och se till att vi alla arbetar tillsammans mot samma mål.
* Aktiv i utvecklingen och underhållet av vårt HSE-ledningssystem.

Vem är du?
Vi letar efter dig med utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå inom miljö och/eller arbetsmiljö alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom området. Du är kommunikativ och både skriver och talar obehindrat på svenska och engelska samt innehar B-körkort. Du har kunskap om relevant lagstiftning och aktuella standarder. Om du dessutom har några års erfarenhet av HSE-arbete från produktionsmiljö, helst på ett multinationellt bolag så är det ett stort plus. I tjänsten förekommer resor till våra olika bolag inom koncernen.

Du är en mästare på att lyssna samt att förmedla ett budskap till människor med god inflytandeförmåga. Du är en trygg person som brinner för det du gör och kan förmedla budskap på ett trovärdigt sätt och värnar om lagarbete där vi tillsammans når våra högt uppsatta mål inom området.

Är detta din perfekta match?
På UBAB erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag för din hälsa. Vi har ATK och förmånliga kollektivavtal som ger trygghet och förmåner utöver lönen. Vi värnar om arbetslivets balans och erbjuder flextid för att passa dina behov. Hos oss hamnar du i en dynamisk miljö med ständigt nya utmaningar. Du får möjlighet att utveckla dig själv och dina arbetsuppgifter. Vi tror på tillit och ansvar och din ledare finns alltid där för att stötta dig vid behov. Men vi tror också på att ha kul på jobbet och skapa en familjär stämning. Hos UBAB finns ingen hierarki, bara en stark gemenskap där vi jobbar tillsammans mot gemensamma mål. Vi vill att du ska känna att du kan växa hos oss och trivas med både ditt arbete och dina kollegor.

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 18 juni 2023. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Mikael Svensson på mikael.svensson@effektiv.se eller Pauline Vehniäinen på pauline@effektiv.se

Sökord
HSE, Hälsa, Säkerhet, Miljö, Arbetsmiljö, Samordnare, UBAB, CRH, HSE-koordinator, HSE-samordnare, Arbetsmiljökonsult

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 juni 2023 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare