Vikarierande förskollärare till grundsärskolan i Ulricehamn

Vikarierande förskollärare till grundsärskolan i Ulricehamn

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Särskolan tillhör område Tingsholm och innefattar verksamheter på både grundskole-, gymnasie- samt vuxennivå. Grundsärskolan i Ulricehamns kommun ger elever med intellektuell funktionsnedsättning en utbildning anpassad efter varje elevs individuella förutsättningar. Grundsärskolans kursplan är indelad i ämnen och följer grundskolans struktur. Inom grundsärskolan är undervisningen även indelad inom fem ämnesområden; estetisk verksamhet, motorik, kommunikation, vardagsaktivitet och verklighetsuppfattning. Särskolan är i ett spännande skede, vilket innebär en utveckling och positiv expansion av verksamheten. Vi söker nu en engagerad, driftig och kunnig medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla morgondagens särskola. Tjänsten är placerad vid Ulrikaskolans lokaler, belägna i Pingstkyrkan, i Ulricehamns tätort. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att undervisa elever i grundsärskolans ämnesområden och ämnen. Du planerar och genomför undervisning utifrån varje elevs förmåga, skapar goda förutsättningar för lärande samt stimulerar och utmanar elevernas utveckling och lärande. Som en av pedagogerna inom grundsärskolan har du, tillsammans med dina kollegor, ansvar för att ge eleverna det pedagogiska och sociala stöd de behöver. Det kan innebära att du som lärare även utför vissa arbetsuppgifter som vanligtvis åligger en elevassistent.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har arbetslivserfarenhet inom förskola, skola/grundsärskola. Det är meriterande om du har kunskaper i teckenspråk och alternativ kommunikation (AKK) samt god kompetens i hantering av digitala hjälpmedel. Det är en merit om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta lågaffektivt med elever inom autismspektrat och övriga neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du arbetar utifrån ett strukturerat arbetssätt, är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att bygga relationer med såväl elever, kollegor och vårdnadshavare. För att passa i rollen behöver du vara trygg och stabil även i situationer med stress. Du har en positiv inställning i utmanande situationer och är lösningsfokuserad. En tydlig kommunikation och ett lugnt förhållningssätt är viktigt, din goda empatiska förmåga likaså. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Eva-Lis Svensson
Telefon 0766435349
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundsarskola-i-ulricehamn/
Sista ansökningsdag 12 juli 2022 (15 dagar kvar)