Vikarierande enhetschef lokalvård

Vikarierande enhetschef lokalvård

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Kommunservice är en verksamhet inom sektor service. I verksamheten finns kommunens lokalvård, park och skog samt servicecenter. Lokalvården består av två enheter med varsin enhetschef. Idag är det ca 65 tillsvidareanställda lokalvårdare som städar cirka 70 objekt i kommunen, främst skolor och förskolor men även förvaltningsbyggnader, fritidsanläggningar, bibliotek, dagcenter samt ett boende. En samordnare arbetar med inköp samt att den dagliga driften fungerar med till exempel vikarietillsättning. Lokalvården har en egen vikariepool i syfte att bemanna enheterna vid oplanerad korttidsfrånvaro vilket garanterar kontinuitet och kunskap. Enheternas främsta uppgift är att skapa rena och trivsamma inomhusmiljöer samtidigt som vi med bred kunskap och erfarenhet förlänger livslängden på kommunens lokaler. De redskap och kemikalier som används är noggrant utvalda för att minimera påverkan på miljön och för att spara på medarbetarnas kroppar. Vi söker nu en vikarierande enhetschef till vår verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som vikarierande enhetschef tar du ansvar för verksamhetens resultat avseende kvalitet, ekonomi, personalledning och utveckling utifrån fastställda mål, riktlinjer och tilldelad budget. Du ansvarar för verksamhetsplanering, uppföljning av verksamhet och ekonomi. Tillsammans med kommunservice ledningsgrupp som består av verksamhetschef och tre enhetschefer, ska du vara en del i det team som utvecklar verksamheten. Vi söker dig som gillar god service, hållbar utveckling, goda arbetsförhållanden och nöjda kunder och arbetar för en effektiv lokalvård med så liten miljöpåverkan som möjligt. Du svarar också för nyrekrytering av personal samt är behjälplig samordnaren så den dagliga driften fungerar. I din roll motiverar och utvecklar du medarbetarna mot en ökad måluppfyllelse och skapar förutsättningar för känsla av sammanhang och mening. Lokalvårdarna hos oss har en yrkesspecifik utbildning och du verkar för en god arbetsmiljö och ett positivt arbetsklimat.

Kvalifikationer
Du som söker har som lägst utbildning på gymnasienivå. Du har sedan tidigare erfarenhet av att ha arbetat i en arbetsledande roll där du erhållit god kunskap i ekonomi, planering och hantering av olika datasystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med lokalvårdsfrågor eller innehar en ledarskapsutbildning Som person tar du ansvar för ditt uppdrag och självständigt planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete för att nå goda resultat. Du tar egna initiativ till förbättringar och utveckling av verksamheten, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med dina kollegor. Som enhetschef hos oss ska du på ett pedagogiskt sätt kunna leda, informera och kommunicera med medarbetare och kunder. Du har ett coachande ledarskap där du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du utgår från dina medarbetares kapacitet och potential, där du motiverar och engagerar dem i deras arbete. Tjänsten ställer krav på B-körkort med tillgång till egen bil samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan! Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Ulf Meijer
Telefon 0766-435077
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 27 apr 2021 (14 dagar kvar)