Vikarierande biståndshandläggare

Vikarierande biståndshandläggare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Handläggarenheten inom sektor välfärd ansvarar för verksamheten inom myndighetsutövning mot äldreomsorg, biståndshandläggning, färdtjänst och bostadsanpassning.
Handläggarenheten består av 17 medarbetare, varav 12 biståndshandläggare. 8 av dessa arbetar med brukare som bor i ordinärt boende utifrån geografi, 2 handläggare arbetar med kommunens korttidsenhet och 2 handläggare arbetar i kommunens vårdplaneringsteam.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som biståndshandläggare utreder, bedömer, beslutar och följer du upp insatser enligt SoL, med ett kundfokus där individens behov står i centrum. Arbetet innebär att både kunna arbeta självständigt och i team. Att samverka med utförarverksamheter både internt och externt, sjukvård samt andra angränsande verksamhetsområden är en viktigt del i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en för uppdraget adekvat högskoleutbildning, exempelvis socionomutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet som handläggare inom myndighetsutövning. Det är meriterande om du har utbildning inom IBIC samt om du har tidigare erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva. Körkort är ett krav för tjänsten

För att lyckas i uppdraget är du flexibel och har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Arbetet ställer vidare krav på att du är lösningsfokuserad, kan arbeta självständigt och har förmåga att bibehålla struktur även under press. Som person har du ett gott bemötande, har en god förmåga att samarbeta samt har intresse för att arbeta med människor inom målgruppen.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Marie Ingemarsson
Telefon 0321-595681
Område Ulricehamn
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (9 dagar kvar)