Vikarierande barnskötare till Pastellens förskola

Vikarierande barnskötare till Pastellens förskola

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med förskolans utvecklingsfrågor! Vi söker en vikarierade barnskötare till Pastellens förskola i Blidsberg, som tillsammans med förskollärare och andra kollegor verkar för att utbildningen i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har idag två avdelningar med barn i åldern cirka 1-3 och 3-5 år. Förskolan arbetar för att barnen ska vara trygga, ha inflytande och vara delaktiga i utbildningen och lärmiljö och för en hållbar utveckling. Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter
Förskollärare ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande. Som barnskötare är ditt uppdrag att medverka som en del i arbetslaget så att varje barn erbjuds en trygg omsorg, utveckling och lärande. Det innebär att du som barnskötare, med läroplanen som grund, är aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av verksamheten. Tillsammans i arbetslaget ser ni till barnets bästa och möter alla barn utifrån sina erfarenheter och förutsättningar. Ni arbetar tillsammans för att skapa en positiv, meningsfull och utvecklande miljö där barns inflytande och delaktighet är i fokus. I den dagliga kontakten med vårdnadshavare utvecklar du en tillitsfull relation genom att vara engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer
Du som söker har godkända betyg från barn- och fritidsprogrammet eller annan barnskötarutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och ditt förhållningssätt genomsyras av dess värdegrund i både ord och handling. Vi ställer krav på att du har tidigare erfarenhet som barnskötare i förskolans verksamhet samt har grundläggande datakunskaper. Vidare är du en positiv, flexibel, engagerad, strukturerad och ansvarsfull person med god samarbetsförmåga. Du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och frågor. Du visar engagemang och är intresserad av att utveckla förskolan vidare. Du har ett gott bemötande och lätt för att kommunicera och samverka med barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Körkort är ett krav för tjänsten samt att du ska kunna arbeta tider enligt lagt schema. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33) Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Åsa Jansson
Telefon 0321-595521
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 6 okt 2022 (2 dagar kvar)