Vi söker timvikarier till funktionsnedsättning

Vi söker timvikarier till funktionsnedsättning

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Funktionsnedsättning arbetar med personer med någon slags funktionsnedsättning som behöver stöd i vardagen. Detta sker i form av boende i gruppbostäder eller serviceboenden, boendestöd, korttidsverksamhet samt personlig assistent

Arbetsuppgifter
Som medarbetare inom verksamhet funktionsnedsättning kan arbetsuppgifterna skilja sig åt beroende på din befattning och var du arbetar. Vi jobbar med personer i alla åldrar; den gemensamma nämnaren är att man har någon slags funktionsnedsättning. Centralt för arbetet är att du ger stöd, service och omvårdnad till funktionsnedsatta - grundtanken är att man ska ha möjlighet att leva på samma villkor som personer utan funktionsnedsättning. * Som stödbiträde/stödassistent arbetar du på ett av våra gruppboenden eller serviceboenden i kommunen. Arbetsuppgifterna kan vara alltifrån omvårdnad, förekommande sysslor i hemmet, till ledsagning ute i samhället samt stöd till fritidsaktiviteter såväl hemma som utanför boendet. * Som stödbiträde/stödassistent kan du också arbeta på en av våra dagliga verksamheter, vilka tillgodoser arbete och sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Som personal har du en handledande funktion där du ger det stöd som varje enskild arbetstagare behöver för att få en meningsfull arbetsdag. * Ett korttidsboende har som uppgift att erbjuda fritidsaktiviteter samtidigt som föräldrar ges avlastning. Här är målgruppen främst barn och unga vuxna. * Våra personliga assistenter arbetar i det egna hemmet, utifrån den individens behov och önskemål. Även här innebär arbetet såväl omvårdnad som möjliggörande till delaktighet i samhällslivet. * Boendestödjare arbetar inom socialpsykiatrin, antingen på ett boende eller i individens egna hem. Arbetet ska motivera till självständighet och stärka personens egna förmåga att strukturera sitt vardagsliv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är serviceinriktad och vill jobba med människor! För att trivas hos oss är det viktigt att du har god empatisk förmåga och kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över dennes känslor. Du tar ansvar i ditt arbete och kan arbeta självständigt. Du har också en social och kommunikativ förmåga, där du visar lyhördhet och samarbetsförmåga. Du är en lugn, tålmodig och trygg person. Vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, utbildning till personlig assistent, fritidsledarutbildning eller annan motsvarande utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbete inom funktionsnedsättning. För arbetet krävs att du har fyllt 18 år och har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. B-körkort krävs för vissa av tjänsterna.

Övrigt
* Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom funktionsnedsättning enligt lagen Lag (2007:171) om registerkontroll av personal vid vissa boenden som tar emot barn * Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. * Bifoga gärna dina betyg samt arbetsgivarintyg/tjänstgöringsintyg vid ansökan då dessa behövs inför eventuell lönesättning. * Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. * Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Carin Stangel
Telefon 0321-595722
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Vikariat
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/funktionsnedsattning/
Sista ansökningsdag 12 jan 2020 (30 dagar kvar)