Vi söker timvikarier till äldreomsorgen

Vi söker timvikarier till äldreomsorgen

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun finns fem vård- och omsorgsboenden för äldre. På dessa boenden finns också platser anpassade för personer med demenssjukdom. Till vård- och omsorgsboende kan man flytta när ens behov av vård, omsorg och service inte kan tillgodoses i sitt nuvarande hem. På ett vård- och omsorgsboende finns tillgång till personal dygnet runt. Personalen hjälper boende med det stöd som de beviljats. Hemtjänst finns också knuten till de flesta vård- och omsorgsboenden samt en central hemtjänst som servar centrala delen av Ulricehamn. Även hemtjänst natt utgår från centrala Ulricehamn och servar hela kommunen nattetid. Hemtjänst är ett stöd för de som är äldre och bor kvar i sitt egna hem. Även för de med stora vårdbehov finns möjlighet att bo kvar i eget boende. Hemtjänsten erbjuder hjälp dygnet runt. Hemtjänstens personal är till största del undersköterskor som arbetar i team med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Ulricehamns kommun har också en korttidsenheten som finns placerad på Ulricehamns resurscenter. Där kan de beviljas plats som är i behov av tillfällig omvårdnad om inte vårdbehov kan tillgodoses i sitt eget hem. Här finns tillgång till personal dygnet runt.

Arbetsuppgifter
Din viktigaste uppgift är att se till att varje person får sitt behov av omsorg och omvårdnad tillgodosett. Vi sätter alltid individen i fokus och har ett gott bemötande. Hos oss får du ett omväxlande arbete med stort mått av både eget ansvar och samarbete. För att säkerställa individens bästa arbetar du i team med dina kollegor och andra professioner inom äldreomsorgen. Tillsammans har vi målet att säkerställa att varje individ får en aktiv, trivsam och trygg tillvaro så att de har möjlighet att leva ett självständigt liv. Arbetet innefattar vård- och omsorgsarbete enligt socialtjänstlagen, i uppdraget kan det också ingå att utföra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter enligt hälso- och sjukvårdslagen. Du hjälper individen i sin vardag och dina arbetsuppgifter består av bland annat personlig omvårdnad, måltidsstöd, förflyttning och socialt umgänge. Dokumentation kan förekomma. Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring. På våra boenden utförs arbetet i individens egen lägenhet. Vid arbete i hemtjänst hjälper du individen i sin egen bostad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är serviceinriktad och är intresserad av att arbeta för att våra äldre ska få en god vardag! För att trivas hos oss är det därför viktigt att du är lyhörd och har god empatisk förmåga. Du bidrar till en god arbetsmiljö med ditt positiva och engagerade förhållningssätt och samarbetar gärna med dina kollegor för att säkerställa en god vård och omsorg. Det är meriterande om du är utbildad undersköterska eller motsvarande och vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom vård och omsorg. Du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift och har också god datorvana. För arbete i hemtjänst krävs B-körkort. Som person är du ansvarstagande och de problem du stöter på bidrar du med lösningar till. Vidare är du en lagspelare som tycker om att arbeta tillsammans samtidigt som du även har förmågan att kunna arbeta självständigt.

Övrigt
* Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. * Bifoga gärna dina betyg samt arbetsgivarintyg/tjänstgöringsintyg vid ansökan då dessa behövs inför eventuell lönesättning. * Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. * Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Carin Stangel
Telefon 0321-595722
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/aldreomsorg/
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (43 dagar kvar)