Vi söker timvikarier som elevassistenter till grundskolan

Vi söker timvikarier som elevassistenter till grundskolan

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Välkommen till en kommun som arbetar aktivt med skolans utvecklingsfrågor!
I Ulricehamns kommun finns elva grundskolor med förskoleklass upp till årskurs 6 (F-6). I kommunen finns också två grundskolor med årskurs 7 till 9 Ätradalsskolan i Timmele och Stenbocksskolan i Ulricehamn. Vi har ett stort engagemang mot såväl elever och vårdnadshavare samt utvecklingen inom enheten. Vi har fokus på samarbete, goda relationer och lärande i alla dess former. Det är viktigt för oss att värna om ett gott arbetsklimat och en god arbetsmiljö. Vill du bli en del av vår verksamhet?
Välkommen med din ansökan!

Bemanningsenheten söker nu timvikarier som elevassistent på våra skolor i Ulricehamns kommun. Vi rekryterar kontinuerligt nya timvikarier som kan arbeta flexibelt och med kort varsel inom våra verksamheter när ordinarie personal är frånvarande. Tjänsterna avser timavlönad visstidsanställning på varierande tider för att täcka vårt bemanningsbehov. Om du blir aktuell som vikarie kommer du att få lägga din tillgänglighet på din sida i vårt webprogram Time Care Pool.

Arbetsuppgifter
Som elevassistent stöttar du en enskild elev under hela skoldagen. Du har ett stort ansvar för att eleven får en stimulerande och lugn arbetsmiljö. Du har god, kontinuerlig kontakt med vårdnadshavare. Du är med eleven både på lektioner och under raster. På F-6:skolor är visst arbete förlagd till fritidshemmet.

Kvalifikationer
För arbetet krävs att du har fyllt 18 år och har goda kunskaper i det svenska språket; både i tal och skrift. Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning, barn- och fritidsprogrammet (eller motsvarande), elevassistentutbildning, fritidsledarutbildning. Har du arbetslivserfarenhet genom att ha arbete med unga, exempelvis inom föreningsliv, arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och är positiv. Du bör vara flexibel och kunna anpassa dagen efter elevens behov samt vara lugn och tålmodig. Du behöver ha ett lågaffektivt förhållningssätt i mötet med unga. Du är en tydlig ledare och förebild. I ditt arbete har du lätt för att samarbeta med kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är meriterande.

Övrigt
* Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

* Bifoga gärna dina betyg samt arbetsgivarintyg/tjänstgöringsintyg vid ansökan då dessa behövs inför eventuell lönesättning.

* Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33).

* Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.

* Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Carin Stangel
Telefon 0321-595722
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundskola/forskoleklass-till-arskurs-6/
Sista ansökningsdag 9 feb 2020 (15 dagar kvar)