Utvecklingsledare

Utvecklingsledare

I din funktion som utvecklingsledare ger du specialist- och metodstöd i vår utbildningssektors processer. I uppdraget ingår att identifiera och analysera utvecklingsområden inom sektor Lärande samt stödja, samordna och även leda arbetet. Du följer upp verksamhetens mål, processer och kvalitet och är delaktig i arbetet att utveckla rutiner och metoder för effektiv organisationsutveckling. Omvärldsbevakning utgör en viktig del i arbetet samt att kunna föra in internationellt och nationellt nytänk som inspiration till vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen med erfarenhet av pedagogisk verksamhet samt utvecklingsarbete inom förskola till gymnasium. Du är sedan tidigare bekant med att leda processer och projekt och har goda kunskaper inom skoljuridik och skolutveckling. Om du har erfarenhet av uppdrag som pedagogisk ledare eller har utbildning som projekt- eller processledare så är det meriterande. Vi ser också positivt på erfarenhet av utredningsarbete. För tjänsten krävs B-körkort. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och nytänkande med förmåga att förstå organisationers sätt att fungera och utvecklas. För att trivas i rollen behöver du känna dig bekväm med att ta initiativ till förändring och utveckling i enlighet med gällande beslut och styrdokument. Du behöver kunna planera, leda och driva uppdrag mot uppsatta mål både självständigt och i grupp. Ditt förhållningssätt är relationsskapande och inkluderande och du har lätt för att samarbeta. Vidare är du en god kommunikatör på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift, och du innehar goda IT-kunskaper.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Ann-Christin Barsjö Stomberg
Telefon 0766-436810
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 2 dec (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i fyra verksamhetsområden; verksamhet Förskola, verksamhet Grundskola åk F-9, verksamhet Tingsholm samt verksamhet Skolutveckling och stöd. Tjänsten som utvecklingsledare är placerad inom området Skolutveckling och stöd med ett ansvar för förskola, skola och gymnasium. Utvecklingsledaren arbetar nära chefer, IKT-strateg, utredare samt utvecklingspedagog inom IKT.