Utvecklingsledare till sektor miljö och samhällsbyggnad

Utvecklingsledare till sektor miljö och samhällsbyggnad

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Sektor miljö och samhällsbyggnad (MSB) består av fyra enheter; miljöenheten, byggenheten, planenheten och exploateringsenheten. Vi söker nu en utvecklingsledare som kommer att vara en nyckelperson i Ulricehamns kommuns tillväxt och utveckling. Som utvecklingsledare är du direkt underställd sektorchef och ingår i sektorns ledningsgrupp. Utvecklingsledaren är placerad och arbetar nära enhetscheferna och medarbetarna i sin vardag. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsledare ska du stödja och leda sektorns utvecklingsarbete genom ansvariga chefer. Med det avses du vara ett strategiskt och operativt stöd vid framtagandet och uppföljningen av till exempel verksamhetsplaner, processer och rutiner. I arbetet ligger att stödja och leda sektorns digitala utvecklingsarbete och kommunikationsarbete för att utveckla våra arbetssätt för att sektorn ska bli än mer effektiv och öka servicen för dom vi är till för. För att möta framtidens utmaningar kommer sektorn behöva effektivisera sina arbetssätt, utvecklingsledaren kommer därför ha i uppdrag att analysera och uppmärksamma förbättringspotential så att sektorn kan utveckla sitt effektiviserings- och servicearbete. En utav sektorns stora utmaningar kommer att vara vår kompetensförsörjning, utvecklingsledaren kommer därför även stödja och leda sektorns arbete med att bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Kvalifikationer
Du som söker har relevant universitets/högskoleutbildning eller motsvarande som vi bedömer som likvärdig. Genom din arbetslivserfarenhet har du förvärvat erfarenhet av förändringsarbete och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom området eller inom projektledning. I rollen som utvecklingsledare behöver du vara bra på att kommunicera på svenska i tal och skrift samt ha ett tillmötesgående förhållningssätt då arbetet innebär mycket kommunikation inom ett stort kontaktnät. Ett långsiktigt utvecklingsfokus där grunden ligger i din personliga ambition att arbeta modernt, digitalt och flexibelt kommer även prägla din vardag. Du har ett problemlösande förhållningssätt i ditt arbete och till olika situationer som uppstår. För dig är det viktigt att få utlopp för din kreativitet i ditt arbete, och att kunna kombinera den med ett starkt kvalitetsfokus. Du kan anpassa dig till olika arbetssituationer där du arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Andreas Ekman
Telefon 0321-595032
Område Ulricehamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)