Studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamhet barn- och elevhälsa. Vi söker nu en engagerad studie- och yrkesvägledare till Tingsholmsgymnasiet i centrala Ulricehamn. Tingsholmsgymnasiet är Ulricehamns kommuns enda gymnasieskola. Lärarpersonalen är organiserad i programarbetslag och ämnesarbetslag. Vi är ca 600 elever och 70 anställda. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär ett processinriktat vägledningsarbete med ungdomar som går på gymnasiet. Vi vill att du som studie- och yrkesvägledare ska: - Bidra till att ge de studerande ökad kunskap och förståelse om sig själva, sina möjligheter och sina val. - Vara ett stöd för studerande, vårdnadshavare och personal i studie- och yrkesvägledningsfrågor. - Vara aktiv i omvärldsbevakning i frågor som arbetsliv och utbildning samt jobba med individuella studieplaner. - Vara självständig i ditt arbete och samtidigt ha nära samverkan med interna och externa aktörer.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad studie- och yrkesvägledare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet av yrket på gymnasie- eller vuxennivå. Som person har du en god förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Du är kommunikativ och motiverande i mötet med såväl elever som kollegor. Som person är du flexibel, utåtriktad och har mycket god samarbetsförmåga. Du har ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att se på saker ur ett nytt perspektiv. Du är trygg, öppen och strukturerad, och har lätt för att samarbeta och är lösningsorienterad. B-körkort är ett krav för tjänsten

Övrigt
Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Marita Lindman Johansson
Telefon 0766-435447
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/tingsholm/studie-och-yrkesvagledning/
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (10 dagar kvar)