Studie- och yrkesvägledare till vuxenutbildningen

Studie- och yrkesvägledare till vuxenutbildningen

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Sektor lärande består av verksamheterna; förskola, grundskola och Tingsholm. Område Tingsholm utgörs av gymnasieskolan, vuxenutbildningen, särskild utbildning för vuxna samt musikskolan. Vuxenutbildningen håller till i lokaler på Tingsholmsgymnasiet i centrala Ulricehamn.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär ett processinriktat vägledningsarbete med de studerande. Vi vill att du som studie- och yrkesvägledare ska: * bidra till att ge de studerande ökad kunskap och förståelse om sig själva, sina möjligheter och sina val. * vara ett stöd för studerande och personal i studie- och yrkesvägledningsfrågor. * vara aktiv i omvärldsbevakning i frågor som arbetsliv och utbildning samt jobba med individuella studieplaner och samtal. * vara självständig i ditt arbete och samtidigt ha nära samverkan med interna och externa aktörer.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad studie- och yrkesvägledare eller innehar annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet av yrket på vuxenutbildningsnivå. Vi vill att du har en god förmåga att bygga förtroendefulla relationer, att du är kommunikativ och motiverande i mötet med såväl studerande som kollegor. I ditt arbete är du flexibel, utåtriktad och har mycket god samarbetsförmåga. Som person är du trygg, öppen och strukturerad, Du har förmåga att se på saker ur ett nytt perspektiv och är lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet. Passar beskrivningen in på dig? Då kan du vara den vi söker! Välkommen med din ansökan.

Övrigt
Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Kristin Kjellander
Telefon 0321-595455
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/komvux/studie-och-yrkesvagledning-syv/
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (14 dagar kvar)