Stadsarkitekt

Om jobbet

Vi söker nu en Stadsarkitekt som entusiastiskt vill driva stadsutvecklingsfrågorna inom kommunen. Gestaltnings- och arkitekturkvalité är den röda tråden genom de olika arbetsuppgifterna där din roll främst innebär arbete med övergripande planeringsuppdrag, kontakt med exploatörer och privatpersoner i gestaltningsfrågor samt stärka upp plangruppen i arkitekturfrågorna. Du kommer möta komplexa strategiska frågeställningar då det för närvarande genomförs ett antal nydanande stadsplaneringsprojekt inom kommunen. Stadsutvecklingen ska ske med stor framåtanda. Vi ska skapa hållbara miljöer med den historiska kontexten som utgångspunkt.

Kvalifikationer
Du som söker har en akademisk examen som arkitekt. Tjänsten ställer krav på att du tidigare har arbetat som arkitekt, där det är meriterande om du haft rollen som stadsarkitekt. Genom din utbildning och/eller arbetslivserfarenhet har du förvärvat goda kunskaper i plan- och bygglagen. Som stadsarkitekt behöver du vara bra på att kommunicera och uttrycka dig väl på svenska, såväl i tal som i skrift då du kommer att hantera och utforma digitala presentationsunderlag. I din roll behöver du även ha ett serviceinriktat förhållningssätt då arbetet innebär kontakt med politiker, exploatörer, allmänhet och andra myndigheter. Du är utåtriktad och social i yrkesmässiga sammanhang och har en god vana och förmåga att framföra ärenden offentligt. Du är även duktig på, och orädd inför, att beskriva arkitektoniska värden och de motiv som ligger bakom ställningstaganden. För dig är det i ditt arbete viktigt att få utlopp för din kreativitet och att kunna kombinera den med ett starkt kvalitets- och kundfokus i hela arbetsprocessen på ett strukturerat sätt. Du anpassar dig och ditt arbete till ändrade omständigheter och har förmåga att se möjligheter i förändringar. Du är en person som tar egna initiativ och har lätt för att arbeta både självständigt som i grupp. Vi lägger vid rekryteringen stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar Ulricehamns kommun med Dfind Science and Engineering. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Emma Forsman, Tel 0702-43 84 07, emma.forsman@dfind.se
Jobbfakta
Kontakt

Ring Emma Forsman, 0702-43 84 07

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om arbetsplatsen

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. I takt med att kommunen expanderar, så växer och utvecklas även sektorn för Miljö- och samhällsbyggnad. Idag består sektorn av fyra enheter; miljö, bygg, exploatering samt planenheten. Planenheten arbetar med detaljplanering, översiktsplanering, Gis, kart- och mätfrågor.