Stödpedagog

Stödpedagog

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Sektor välfärd består av de fyra verksamheterna funktionsnedsättning, hemtjänst och hemsjukvård, individ- och familjeomsorg samt vård- och omsorgsboenden. Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Nu söker vi en stödpedagog med huvudsaklig placering på nystartad servicebostad i centrala Ulricehamn. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog ingår du i ett arbetslag och är schemalagd efter verksamhetens behov där kvälls- och helgtjänstgöring och jourarbete på natt förekommer. I det brukarnära arbetet ingår det i uppdraget att ge pedagogisk vägledning och vara ett stöd för stödassistenterna i deras uppdrag. Din tjänstgöring kommer i första hand vara placerad på Tre rosorsvägs servicebostad, en verksamhet som togs i drift 1 april 2022. Din tjänstgöring kommer dock över tid, att ske inom övriga verksamheter i enheten vilka är en gruppbostad för autism samt ytterligare en servicebostad. I rollen som stödpedagog ingår bland annat följande arbetsuppgifter: * I samspel med personalgruppen utforma och utveckla verksamheten * Ansvarig för skapande av rutiner och handlingsplaner * Identifiering och vägledning i metodutveckling och pedagogiskt arbete. * Ansvarig för introduktion och att det skapas ändamålsenliga rutiner för nya brukare. Vid behov, revidera befintliga. * Social dokumentation; ansvarig för att den sociala dokumentationen och då särskilt genomförandeplaner följer lagstiftning och föreskrifter. * Handledning och stöttning till kollegor i arbetslaget kring social dokumentation. * Handledning och introduktion av ny personal samt för stödpedagogsstuderande vid praktik eller LIA.

Kvalifikationer
Du som söker har eftergymnasial utbildning motsvarande minst 200 YH eller 60 HP med koppling till funktionsnedsättningsområdet. Annan utbildning som arbetsgivaren ser som likvärdig kan också vara relevant för tjänsten. Du har även erfarenhet av att arbeta med personer inom området funktionsnedsättning/LSS samt goda kunskaper inom social dokumentation. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som stödpedagog och om du tidigare arbetat på gruppbostad och med psykisk funktionsnedsättning. Körkort är ett krav för tjänsten. I din roll som stödpedagog har du det övergripande pedagogiska ansvaret. Vi ser därför att du har intresse för målgruppen och du ser det som en självklarhet att alltid utgå ifrån våra brukares bästa. Som person är du trygg, kommunikativ, analytisk och har en god förmåga att knyta och bibehålla kontakter och relationer. Du har god struktur, trivs med självständigt arbete och behåller lugnet i stressiga situationer. Du har god förmåga till samverkan och ser vikten av ett gott samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra personer i och kring verksamheten.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Pierre Reintz
Telefon 0766-435639
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (6 dagar kvar)