Stödpedagog

Stödpedagog

Stödpedagogen ingår i ett arbetslag med stödassistenter och deltar i det dagliga, vardagsnära arbetet med brukarna och är schemalagd efter verksamhetens behov. I stödpedagogens uppdrag ingår att ge pedagogisk vägledning och vara ett stöd för stödassistenterna i deras uppdrag, bl. a. genom att reflektera kring förhållningssätt och bemötande. Men också genom att vara ett stöd i dokumentationen samt utveckling och användning av individuellt anpassade metoder som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet. Din grundtjänstgöring kommer att vara på Lövbacka korttidsboende, ett boende för barn och ungdomar med behov av korttidstillsyn och korttidsvistelse. Det kan också innebära att du tjänstgör på andra enheter inom verksamhet funktionsnedsättning. I rollen som stödpedagog ingår följande arbetsuppgifter: Social dokumentation - Dokumentationsombud - Ansvara för att den sociala dokumentationen på enheten följer lagstiftning och föreskrifter. - Handleda, kvalitetssäkra och stödja stödassistenterna i den sociala dokumentationen Metod - Ansvara för att skapade rutiner och mallar utgår från socialtjänstens beslutade metoder och riktlinjer. - Identifiera och vägleda i metodutveckling och pedagogiskt arbete. - Planera och leda metodmöten - Ansvara för att det skapas ändamålsenliga rutiner för nya brukare Introduktion - Handleda stödpedagogstuderande vid praktik eller LIA (lärande i arbetslivet) Nätverk - Delta i nätverk med andra stödpedagoger. - Bidra till att stärka samarbetet mellan olika verksamheter genom att tillföra sin specialistkunskap där den efterfrågas inom andra enheter. Omvärldsbevakning - Omvärldsbevaka utifrån verksamhetens behov samt sprida kunskap

Kvalifikationer
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning motsvarande minst 200 YH eller 60 HP med koppling till funktionsnedsättningsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren ser som likvärdig. Vi värderar erfarenhet av arbete med personer inom området funktionsnedsättning/LSS samt goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Du ska även ha erfarenhet av dokumentation samt kunskap kring IBIC (individens behov i centrum). Du har kunskap kring tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande och det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Treserva. B-körkort är ett krav för tjänsten. Som person är du trygg och kan arbeta självständigt, ta ansvar och arbeta situations- och individanpassat. I din roll som stödpedagog ingår det övergripande pedagogiska ansvaret varför du måste vara trygg i dig själv och kunna göra bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv. Du har ett intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning och är lyhörd för brukare och verksamhetens behov. Du har lätt för att samarbeta och ser vikten av ett gott samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra personer i och kring verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 18 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Verksamheten Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Till verksamheten söker vi nu en stödpedagog!