Stödpedagog

Stödpedagog

Stödpedagogen ingår i ett arbetslag och är schemalagd efter verksamhetens behov. Omfattning av stödpedagogens ansvarsområden och tid kan se olika ut på olika enheter beroende på insats, målgrupp, eller andra omständigheter. I det brukarnära arbetet ingår det i stödpedagogens uppdrag att ge pedagogisk vägledning och vara ett stöd för habiliteringsassistenterna/stödassistenterna i deras uppdrag. Din grundtjänstgöring kommer att vara på Karlslättsvägens gruppbostad men det kan även innebära att du tjänstgör på andra enheter inom verksamhet funktionsnedsättning.

I rollen som stödpedagog ingår följande arbetsuppgifter:

Social dokumentation
- Dokumentationsombud
- Ansvara för att den sociala dokumentationen på enheten följer lagstiftning och föreskrifter.
- Handleda, kvalitetssäkra och stödja habiliteringsassistenterna/stödassistenterna i den sociala dokumentationen

Metod
- Ansvara för att skapade rutiner och mallar utgår från socialtjänstens beslutade metoder och riktlinjer.
- Identifiera och vägleda i metodutveckling och pedagogiskt arbete.
- Planera och leda metodmöten
- Ansvara för att det skapas ändamålsenliga rutiner för nya brukare

Introduktion
- Ansvara för introduktion av nya brukare i verksamheten.
- Handleda stödpedagogstuderande vid praktik eller LIA (lärande i arbetslivet)

Nätverk
- Delta i nätverk med andra stödpedagoger.
- Bidra till att stärka samarbetet mellan olika verksamheter genom att tillföra sin specialistkunskap där den efterfrågas inom andra enheter.

Omvärldsbevakning
- Omvärldsbevaka utifrån verksamhetens behov samt sprida kunskap

Kvalifikationer
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning motsvarande minst 200 YH eller 60 HP med koppling till funktionsnedsättningsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren ser som likvärdig. Vi ställer som krav att du har erfarenhet att arbeta med personer inom området funktionsnedsättning/LSS samt har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Du ska även ha erfarenhet av dokumentation samt kunskap kring IBIC (individens behov i centrum). Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och erfarenhet. Du har kunskap kring tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande och det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Treserva.

Som person är du trygg och kan arbeta självständigt, ta ansvar och arbeta situations- och individanpassat. I din roll som stödpedagog ingår det övergripande pedagogiska ansvaret varför du måste vara trygg i dig själv och kunna göra bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv. Du har ett intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning och är lyhörd för brukare och verksamhetens behov. Du har lätt för att samarbeta och ser vikten av ett gott samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra personer i och kring verksamheten. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 26 aug (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare.

Verksamheten Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning.

Till verksamheten söker vi nu en stödpedagog!