Stödpedagog till grundsärskolan

Stödpedagog till grundsärskolan

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. I Ulricehamns kommun består sektor lärande av verksamheterna: *Förskola *Grundskola (förskoleklass till årskurs 9) *Tingsholm Som stöd för verksamheterna finns enheten för skolutveckling. Särskolan tillhör område Tingsholm och innefattar verksamheten på både grundskole- och gymnasienivå. Särskolan är på väg in i ett spännande skede som kommer att innebära en utveckling och positiv expansion av verksamheten. Anställningen som stödpedagog är i Ulricehamns kommun med grundplacering på Ulrikaskolans grundsärskola i centrala Ulricehamn. Vi söker nu en engagerad, driftig och kunnig medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla morgondagens särskola. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog kommer du att bidra till att den pedagogiska verksamheten utvecklas och gynnar varje elev både i skola och i fritidshemmet. Du samarbetar med pedagoger angående elevernas lärande, delaktighet och inflytande vilket är av största betydelse för våra elevers utveckling. Du stöttar elevassistenterna i deras yrkesroll. Din arbetstid är förlagd både i skolan och på fritids och du bidrar till ett gott samarbete med elevens bästa i fokus. Tjänsten är en semestertjänst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad stödpedagog med erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har med dig erfarenhet av att arbeta i grund- och/eller gymnasiesärskola och erfarenhet av skolans styrdokument. God kunskap om skolans uppdrag i den samlade läroplanen samt om fritidshemmets nuvarande uppdrag är även det meriterande. Körkort är ett krav. Som person är du självständig, flexibel och har ett professionellt bemötande mot såväl elever och vårdnadshavare som kollegor med flera. Du är trygg i din yrkesroll, lyhörd, kreativ, kvalitetsmedveten och arbetar strukturerat och systematiskt. Då samarbetet på skolan och fritids är centralt ställer det krav på god samarbetsförmåga och tydlig kommunikation i arbetet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Eva-Lis Svensson
Telefon 0766435349
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/grundsarskola-i-ulricehamn/
Sista ansökningsdag 9 dec 2022 (5 dagar kvar)