Stödassistenter sökes till nytt hemmaplansuppdrag i Ulricehamn

Stödassistenter sökes till nytt hemmaplansuppdrag i Ulricehamn

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Uppdraget är en form av hemmaplanslösning inriktat mot en specifik brukare med utgångspunkt i dennes hem, där brukaren är tänkt att bo ensam tillsammans med närvarande personal dygnet runt som stöd. Brukaren är i mellersta tonåren och har flera neuropsykiatriska funktionsvariationer inklusive autism. Då brukaren är i skolålder kommer ett nära arbete och samarbete att ske med ansvarig skola och dess personal. Verksamheten är tänkt att starta upp framöver om erforderliga beslut fattas så för dig som om är intresserad av vara med från början och utforma, påverka samt vara delaktig i denna nya och spännande hemmaplanslösning finns nu chansen till detta. Verksamheten är tänkt att bestå av ett personalteam motsvarade cirka fem baspersonal, en socialpedagog/stödpedagog samt enhetschef.

Arbetsuppgifter
Som stödassistent förväntas du utöva bland annat följande arbetsuppgifter; -Tillsammans med dina kollegor ansvara för att brukaren får det stöd, hjälp och vägledning som behövs i vardagen för att brukaren skall komma vidare i sin utveckling efter bästa förmåga. -Se behoven som brukarens funktionsvariationer medför, men där du kan möta brukaren i detta på ett bra, tillfredsställande och professionellt sätt. -Ansvara för att planera, genomföra och dokumentera kontakter och möten med vårdkontakter, skola, myndigheter och nätverk. -Förhålla dig till samt arbeta strukturerat och metodiskt utifrån uppsatta överenskommelser i uppdraget kring brukaren. -Samverka i stor utsträckning med brukarens anhöriga, skolan som brukaren kan komma att tillhöra samt övriga aktuella samverkanspartners kring brukaren. -Läkemedelsgivning på daglig basis kan komma att bli aktuellt och sker enligt delegation från ansvarig sjuksköterska. Arbetstiden är förlagd med 37 timmar per vecka med dag-, kväll-, helg- och jourtjänstgöring enligt schema.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker har genomförd vård- och omsorgsutbildning och är utbildad undersköterska med kompetens/tidigare erfarenhet inom NPF och psykiatri, men gärna adekvat eftergymnasial utbildning inriktning stödpedagog motsvarande minst 200 YH alternativt annan eftergymnasial utbildning inom socialt arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du förväntas ha goda kunskaper i tal och skrift på svenska samt god datorvana då dokumentation kommer att förekomma i hög omfattning och utgöra en central del i det dagliga arbetet. Vi ser också att du som söker är en lösningsorienterad, organiserad och ansvarsfull person. Du har ett positivt synsätt och trivs med att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö samtidigt som du är trygg, flexibel och stresstålig för att ha goda förutsättningar att arbeta i en något tuff psykosocial arbetsmiljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer samt har god kommunikations- och samarbetsförmåga, då arbetet kommer innebära ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor. Har du dessutom tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga i liknande verksamhet samt av utåtagerande beteende, psykisk ohälsa, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande, MI, med mera ser vi detta som väldigt meriterande för detta uppdrag. Då rekrytering kommer att ske löpande under annonseringstiden ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligen!

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sanjin Okic
Telefon 0321-59 56 37
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (3 dagar kvar)