Stödassistent till servicebostad

Stödassistent till servicebostad

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. I verksamheten ligger tonvikten på lågaffektivt bemötande och du ska genom ett strukturerat och individanpassat arbetssätt främja delaktighet och självständighet. Vi söker nu en stödassistent till Stockrosvägens servicebostad, välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som stödassistent på servicebostad arbetar vi i de boendes hem med att ge stöd, service och omvårdnad enligt LSS . I arbetet ingår att vara stödperson och ta ett extra ansvar för någon av de boende. Du ingår i en personalgrupp som jobbar schemalagt dag, kväll och helg. Du kan komma att få tjänstgöra på andra enheter inom funktionsnedsättning men din grundtjänstgöring kommer att vara på Stockrosvägens servicebostad. I verksamheten ligger tonvikten på lågaffektivt bemötande och du ska genom ett strukturerat och individanpassat arbetssätt främja delaktighet och självständighet. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med övrig personal, företrädare och anhöriga och andra instanser i samhället. Arbetet omfattar också att dokumentera genomförandet av insatsen. Det vardagliga arbetet ställer krav på dig att följa upp, analysera och aktivt arbeta med att anpassa miljö och förhållningssätt i brukarens vardag. Det är viktigt att kunna skapa ett lugnt och tryggt klimat för de boende.

Kvalifikationer
Du som söker har gått vård- och omsorg , barn- och fritidsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning inom psykiatri är meriterande. Du har goda språkkunskaper i svenska, såväl i tal som skrift. Erfarenhet av omvårdnadsarbete, dokumentation, psykiatri eller lågaffektivt förhållningssätt är meriterande. För att kunna möta och stödja människor med olika funktionsnivå krävs att du är lyhörd och har lätt för att bygga relationer med andra. Arbetet kräver god förmåga till samarbete; såväl till brukare, kollegor, anhöriga som andra personer i verksamheten. För ett gott arbete behöver du vara trygg i dig själv och kunna arbeta självständigt, det är viktigt att du kan inge lugn och vara uthållig i ditt arbetssätt. Du har även god förmåga att arbeta i grupp och har ett situationsanpassat arbetssätt. Som person är du lugn och stabil.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Simon Hägglund
Telefon 0321-595642
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/funktionsnedsattning/
Sista ansökningsdag 23 okt 2019 (5 dagar kvar)