Stödassistent till Markuslyckedreven

Stödassistent till Markuslyckedreven

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. I verksamheten ligger tonvikten på lågaffektivt bemötande och du ska genom ett strukturerat och individanpassat arbetssätt främja delaktighet och självständighet. Vi söker nu en stödassistent för arbete på vårt boende på Markuslyckedreven i centrala Ulricehamn. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som stödassistent på gruppbostad LSS arbetar vi i de boendes hem med att ge stöd, service och omvårdnad enligt LSS. I verksamheten ligger tonvikten på lågaffektivt bemötande och du ska genom ett strukturerat och individanpassat arbetssätt främja delaktighet och självständighet. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med övrig personal, företrädare, anhöriga och andra instanser i samhället. Arbetet omfattar också att dokumentera genomförandet i insatsen. Det vardagliga arbetet ställer krav på dig att följa upp, analysera och aktivt arbeta med att anpassa miljö och förhållningssätt i brukarens vardag. Det är viktigt att kunna skapa ett lugnt och tryggt klimat för de boende. Vid behov kommer du att vara stödperson och ta ett extra ansvar för någon av de boende. Du ingår i en personalgrupp som jobbar schemalagd dag, kväll och helg. Du kan komma att få tjänstgöra på andra enheter inom funktionsnedsättning men din grundtjänstgöring kommer att vara på Markuslyckedrevens gruppbostad..

Kvalifikationer
Du som söker har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av omvårdnad, LSS och psykiatri är meriterande. Du har goda språkkunskaper i svenska, tal och skrift. Det är också meriterande med erfarenhet av dokumentation, psykiatri, lågaffektivt förhållningssätt. För att kunna möta människor med olika problematik och behov behöver du vara lyhörd, ha stor empatisk förmåga och kunna arbeta strukturerat. Du har förmåga att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp och har ett situationsanpassat arbetssätt. Som person är du lugn, stabil och har lätt för att skapa relationer. B-körkort är önskvärt för tjänsten.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Jan Danielsson
Telefon 0321-595643
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Hemvård / personlig assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/funktionsnedsattning/
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (6 dagar kvar)