Stödassistent till Lövbacka korttidsboende

Stödassistent till Lövbacka korttidsboende

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Våran främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Lövbacka korttidsenhet är i ständig utveckling och nu söker vi personal som vill vara med och göra vår verksamhet ännu bättre. Vi riktar oss främst till barn/ungdomar som är beviljade korttidsvistelse/ korttidstillsyn enligt LSS. Vi strävar efter att ge goda förutsättningar till våra barn/ungdomar/vuxna att leva ett självständigt, meningsfullt och aktivt liv i gemenskap med andra. Tjänsten innebär oregelbunden tjänstgöring, sovande jour och helgtjänstgöring. Verksamheten bedrivs dels på korttidsboendet och i särskolans lokaler på Tingsholmsgymnasiet. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Din uppgift blir att med övrig personal stärka/handleda barn/ungdomar/vuxna under deras tid hos oss . Vi vistas mycket ute i naturen men gör även andra utflykter. I dina arbetsuppgifter ingår att handleda barn och ungdomar med intellektuella och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i deras dagliga aktiviteter. Arbetet planeras tillsammans med den enskilde efter önskemål, förutsättningar och speciella behov. Vi arbetar bland annat efter tydliggörande pedagogik - genom sinnesstimulering, social gemenskap, skapande, data, musik erbjuds individen variation och möjlighet att utvecklas. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med övrig personal, företrädare och anhöriga. Arbetet omfattar också att dokumentera genomförandet i insatsen. Det vardagliga arbetet ställer krav på dig att följa upp, analysera och aktivt arbeta med att anpassa miljö och förhållningssätt i brukarens vardag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med personer med intellektuell-, neuropsykiatrisk-, eller fysisk funktionsnedsättning. Då verksamheten främst riktar sig mot barn och unga är det meriterande om du har erfarenheter av detta sedan tidigare samt om du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och alternativ kommunikation. B-körkort är inget krav men meriterande för tjänsten. Du som söker tjänsten har ett intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning. Tjänsten kräver att du har en god social förmåga samt är flexibel, uthållig och självständig. Du är lyhörd för brukare och verksamhetens behov. Vidare har du lätt för att samarbeta och ser vikten av ett gott samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra personer i och kring verksamheten. Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan! Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll Lag (2010:479) av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Lena Bergendahl
Telefon 0321-59 67 18
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (25 dagar kvar)