Stödassistent till Fållornavägens gruppbostad

Stödassistent till Fållornavägens gruppbostad

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på ditt jobb, men vill bli ännu bättre. Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Sektor välfärd består av de fyra verksamheterna funktionsnedsättning, hemtjänst och hemsjukvård, individ- och familjeomsorg samt vård- och omsorgsboenden. Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter
Som stödassistent på boende med särskild service LSS arbetar vi i de boendes hem med att ge individuellt stöd, stimulans, service och omvårdnad enligt LSS. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med övrig personal, företrädare och anhöriga samt andra instanser i samhället. Arbetet omfattar också att dokumentera genomförandet av den beviljade insatsen för att bibehålla kontinuitet och kvalitet. Det vardagliga arbetet ställer krav på dig att följa upp, analysera och aktivt arbeta med att anpassa miljö och förhållningssätt i brukarens vardag. Det är viktigt att kunna skapa ett lugnt och tryggt klimat för de boende. Du kommer att ingå i en personalgrupp med schemalagt arbete efter verksamhetens behov under dag- och kvällstid samt helg.

Kvalifikationer
Du som söker har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer inom området funktionsnedsättning/LSS samt har goda kunskaper och erfarenhet av lågaffektivt bemötande. Goda datakunskaper och B-körkort är önskvärt. För att kunna möta människor med olika problematik och behov behöver du vara lyhörd, ha stor empatisk förmåga och kunna arbeta strukturerat efter uppsatta rutiner. Du har förmåga att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp och har ett situationsanpassat arbetssätt. Som person är du lugn, stabil och har lätt för att skapa, vårda och bibehålla kontakter och relationer. Självklart har du ett intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning och är lyhörd för brukare och verksamhetens behov. Du är positiv och ser vikten av ett gott samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning, detta enligt lagen om registerkontroll Lag (2010:479) av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder. Vänta inte med din ansökan, intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden. Anställningen sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Mer info
Kontaktperson Gunilla Forsberg
Telefon 0766-43 56 44
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 24 aug 2022 (8 dagar kvar)