Stödassistent i daglig verksamhet

Stödassistent i daglig verksamhet

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss? Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gött liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis. Sektor välfärd består av de fyra verksamheterna funktionsnedsättning, hemtjänst och hemsjukvård, individ- och familjeomsorg samt vård- och omsorgsboenden. Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. För arbete i daglig verksamhet för personer med psykisk ohälsa och intellektuella funktionsnedsättningar söker vi nu en kreativ, drivkraftig och serviceinriktad stödassistent för ett vikariat på vår Media & Friskvårdgrupp. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består främst i att: - erbjuda samt ansvara för planering och genomförande av meningsfulla aktiviteter på den dagliga verksamheten - hålla i samt ge stöd/handledning i aktiviteter på den dagliga verksamheten - utveckla och upprätthålla förmågor och färdigheter - ha god samarbetsförmåga samt vara serviceinriktad mot tredje part - stödja kundernas delaktighet på alla olika nivåer, individ, grupp och samhällsnivå - stödja kundernas självbestämmande och personliga integritet - svara för social dokumentation enligt gällande riktlinjer - i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska eller bistå med egenvård - vara kontaktman och i denna roll svara för att genomförandeplan upprättas och följs upp Arbetstiden är schemalagd på vardagar och enligt verksamhetens behov.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten har du gått utbildning på omvårdnadsprogrammet, GPU/PPU, barn och fritidsprogrammet eller annan likvärdig utbildning. Du har med dig erfarenhet av arbete med personer som har intellektuell funktionsnedsättning och/eller inom socialpsykiatri. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i daglig verksamhet, lågaffektivt bemötande, struktur och tydliggörande pedagogik samt kunskap om AKK. God teknisk kunskap om media, spel, musik och friskvård är en avgörande faktor. B-körkort är ett krav. Som person söker vi dig som är trygg, stabil, lugn och empatisk. Vi vill att du är initiativtagande, självgående, flexibel och självständig i ditt arbetssätt. Vidare ser vi att du är relationsskapande och serviceinriktad vilket lägger grunden till ett gott samarbete. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, arbetar strukturerat och problemlösande med din kreativitet som verktyg.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut tas och att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens omställningsarbete. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.
Mer info
Kontaktperson Lena Bergendahl
Telefon 0321-59 67 18
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/arbete/arbeta-hos-oss/
Sista ansökningsdag 12 okt 2022 (12 dagar kvar)