Stödassistent i daglig verksamhet

Stödassistent i daglig verksamhet

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende, daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning. Till vår dagliga verksamhet, för personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt personer med psykisk ohälsa, söker vi nu en vikarierande stödassistent. I nuläget är placeringen förlagd till våra verksamheter Fållan, Tingslyckan samt 36:an. Samtliga belägna i Ulricehamns tätort, men kan komma att utökas. Vi arbetar dagtid, måndag till fredag. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra deltagare ett individuellt stöd och handledning i sina aktiviteter på den dagliga verksamheten, för att upprätthålla och utveckla förmågor och färdigheter. Som stödassistent är ditt uppdrag att stödja deltagarnas delaktighet på individ-, grupp- och samhällsnivå samt att främja deras självbestämmande och personliga integritet. Du svarar för social dokumentation enligt gällande riktlinjer, ser till att genomförandeplan upprättas och följs upp. Det kan bli aktuellt att i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska, alternativt bistå deltagare med egenvård. Ensamarbete kan bli aktuellt.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten har slutfört vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, GPU/PPU eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har utbildning med inriktning funktionshinder/socialpsykiatri eller liknande. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning. Gärna i daglig verksamhet. B-körkort krävs för tjänsten. För att trivas hos oss ser vi att du som söker är intresserad av en kreativ, skapande och serviceinriktad verksamhet. Som person ser vi att du är strukturerad, initiativtagande och självgående. I daglig verksamhet är det av stor vikt att du har ett kreativt tänkande, är en fena på problemlösning och kan hålla dig lugn i pressade situationer. Vidare kräver uppdraget att du är relationsskapande, empatisk, har god samarbetsförmåga samt är serviceinriktad.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Susanne Isaksson
Telefon 0321-595647
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (3 dagar kvar)