Specialpedagog till Tvärreds- och Gällstads skolområde

Specialpedagog till Tvärreds- och Gällstads skolområde

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I Ulricehamns kommun är sektor Lärande indelat i tre verksamhetsområden: verksamhet förskola - åk 6, verksamhet åk 7-9 och Tingsholm samt verksamhet barn- och elevhälsa. Det finns nitton förskolor, pedagogisk omsorg, elva grundskolor årskurs 1-6, två årskurs 7-9 skolor samt ett gymnasium med vuxenutbildning, särskola. Det finns även totalt sju skolexpeditioner med administrativt stöd. Tjänsten avser arbete på skolorna i Gällstad, Marbäck, Vegby och Tvärred utifrån behov, men utgå från en av skolorna där du har din arbetsplats. Gällstad skolområde består av F-6-skolorna i Gällstad och Marbäck med totalt ca 220 elever. Tvärred Skolområde består av F-6-skolorna i Tvärred och Vegby med totalt ca 130 elever.

Arbetsuppgifter
Vi söker en specialpedagog som har ansvar för det specialpedagogiska arbetet i Tvärreds och Gällstads skolområde och ingår i skolområdenas elevhälsoteam vilka bedriver ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Uppdraget innebär upprättande av pedagogiska kartläggningar, utredningar och åtgärdsprogram. Uppdraget innebär även analys kring resultat och planering av insatser i samråd med speciallärare och klasslärare. Du handleder personal och är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en grundutbildning som grundskollärare för åk 1-7 och en påbyggnadsutbildning inom specialpedagogik. Vidare ser vi att du har erfarenhet från pedagogiskt arbete och det är meriterande om du tidigare har undervisat barn i behov av särskilt stöd. Utbildning inom matematik är meriterande. I arbetet är det viktigt att du kan skapa goda relationer med såväl vuxna som barn, att du kan se din del i helheten samt har ett övergripande perspektiv på verksamheten. Som person är du professionell, ambitiös, självständig, flexibel, strukturerad, systematisk och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Anna Andersson
Telefon 0766-435924
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (6 dagar kvar)