Speciallärare och lärare till flexteam

Speciallärare och lärare till flexteam

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Centrala elevhälsan arbetar för att eleven ska kunna delta i sin ordinarie grupp genom att erbjuda psykologisk och specialpedagogisk kompetens. Just nu pågår flera utvecklingsarbeten, bland annat med skolmodellen PALS, Saknad! och Samverkan för ungas hälsa. För att stärka elevhälsan går Ulricehamns kommun in i en omfattande satsning på utvidgade personalförstärkningar inom elevhälsa och specialpedagogik och söker nu lärare och speciallärare till vår verksamhet. Verksamheten riktar sig till elever som vi idag har svårt att nå i ordinarie undervisning, elever som kanske har hög frånvaro eller svårt att klara en vanlig skoldag. På vår resa mot det kommunövergripande utvecklingsarbetet av Flexteam söker vi nu 6 kompetenta medarbetare som vill vara en del av vårt utvecklingsarbete och som har ett genuint intresse av att undervisa i särskild undervisningsgrupp. Du kommer att ingå i en av 3 undervisningsgrupper bestående av 1 speciallärare och 1 lärare med placering i en av 3 aktuella skolor inom kommunen. I din ansökan kan du ange om du har önskemål om placering på specifik ort/skola. - Gällstad skola är en F-6 skola belägen i den södra delen av Ulricehamns kommun. Vi har ca 165 elever och hög andel behöriga och engagerade lärare. På skolan finns också ett fritidshem. På Gällstad skola vill vi skapa en miljö där hänsyn, gott uppförande och ömsesidig respekt präglar umgängestonen. -Timmele skola är en F-6 skola med fritidshem och ca 130 elever med hög andel behöriga och engagerade lärare. Skolan ligger centralt i Timmele, 8 kilometer norr om centrala Ulricehamn. Timmele skola driver redan idag ett värdegrundsarbete med bland annat ett samarbete med Värdeskaparna. Skolområdet strävar efter att ge kunskap, glädje och gemenskap. -Stenbocksskolan är en högstadieskola i Ulricehamns centralort med ca 600 elever. Tillsammans arbetar vi varje dag för att göra vår lärmiljö trygg och tillgänglig för alla våra elever. Vi har arbetat mycket med tryggheten på skolan vilket vi nu ser resultat av. De kommande åren kommer vi att bedriva omfattande arbete för att öka elevernas måluppfyllelse och befinner oss redan nu inne i ett spännande utvecklingsarbete där vi ser över våra befintliga stödverksamheter. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär att du ingår i ett flexibelt team som tillsammans planerar för och undervisar elever i särskild undervisningsgrupp. I uppdraget ingår nära kontakter med klassföreståndare, vårdnadshavare och andra aktörer som är viktiga för elevens kunskapsutveckling. Viss undervisning kan komma att bedrivas via fjärrundervisning. Du kommer att ingå i kommunens övergripande nätverk för Flexteam. Vi befinner oss i en uppbyggnadsfas och du förväntas delta i verksamhetens utformning. Hos oss får du goda möjligheter till kompetensutveckling och att utvecklas inom din profession. Tjänsten är en semestertjänst.

Kvalifikationer
Vi har krav på lärarlegitimation och/eller speciallärare. Du ska även inneha erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Har du behörighet i flera ämnen, eller högskolepoäng inom specialpedagogik samt erfarenhet av att arbeta med digitala lärverktyg och tillgänglig lärmiljö är det meriterande för tjänsten. Erfarenhet av, och kunskap om elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är även det meriterande. En mycket god förmåga att skapa tillitsfulla relationer med eleverna är en förutsättning för uppdraget. Du arbetar strukturerat, kreativt och kvalitetsmedvetet. Du har god samarbetsförmåga då du kommer att samverka med andra lärare på skolan och elevernas vårdnadshavare. För dig är det självklart att du har ett salutogent förhållningssätt och alltid utgår från elevens bästa. Du är flexibel, positiv och problemlösningsfokuserad. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Rekrytering kommer att ske löpande under annonstiden så vänta inte med din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Englund, Enhetschef centrala elevhälsan
Telefon 0321-596432
Område Ulricehamn
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (2 dagar kvar)