Specialistundersköterska till äldreomsorgen

Specialistundersköterska till äldreomsorgen

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Äldreomsorgen ansvarar för insatser till äldre enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen. Vi har verksamhet över hela kommunen och har särskilda boenden både i centralorten och i några av de andra orterna i kommunen. Vårt uppdrag är att ge stöd och hjälp till de äldre och funktionsnedsatta som har svårt att klara det dagliga livet samt ge god och kvalitetssäker hemsjukvård. Ryttershov är ett demensboende med 70 lägenheter, fördelat på fyra avdelningar. I huset arbetar kompetent och engagerad personal såsom omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, administratör och enhetschefer. Vill du ingå i vårat team och bli en av oss?

Arbetsuppgifter
Som specialistundersköterska i Ulricehamns kommun får du möjlighet att nyttja din specialistkompetens inom demens för att skapa värde för våra vårdtagare och bidra till verksamhetens utveckling. Arbetet är självständigt, men bygger på samverkan med andra professioner, såväl internt som externt, för att skapa bästa möjliga situation för den enskilde vårdtagaren. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med andra professioner att arbeta individfokuserat för att hjälpa vårdtagare, anhöriga och omvårdnadspersonal att hitta sätt att hantera en vardag präglad av demens. Arbetet är till stora delar proaktivt och du kommer att fylla en viktig roll i arbetet med att utbilda, handleda och kompetensutveckla omvårdnadspersonal inom ditt specialistområde. Du är en del i verksamheten och utför omvårdnadsnära insatser tillsammans med kollegor. * Utföra insatser med god kvalitet hos vårdtagare * Aktivt delta och driva verksamhetens utvecklingsarbete * Driva förbättringsarbete kring avvikelser och inkomna klagomål * Kollegial handledning och metodstöd * Implementera SMARTA mål som metodverktyg i genomförandeplaner * Kvalitetssäkra genomförandeplaner * Hålla utbildning i aktuella ämnen för omvårdnadspersonal och anhöriga

Kvalifikationer
För tjänsten krävs grundläggande omvårdnadsutbildning samt eftergymnasial utbildning med minst 200 YH eller 60 HP med koppling till geriatrik och äldres hälsa. Du behöver ha flerårig erfarenhet av omvårdnadsarbete samt erfarenhet och god kompetens av kvalitativ dokumentation i verksamhetssystem. Vi söker dig som är lösningsfokuserad, flexibel och kommunikativ. Det är även viktigt att du har en positiv inställning och är drivande i utvecklingsfrågor. Du har ett salutogent förhållningssätt och delar vår gemensamma värdegrund att ge äldre förutsättningar att leva ett värdigt liv.

Övrigt
* Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. * Bifoga dina betyg samt arbetsgivarintyg/tjänstgöringsintyg vid ansökan då dessa behövs inför eventuell lönesättning. * Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. * Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Jenny Pipkorn
Telefon 0321-59 55 90
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (9 dagar kvar)