Specialistundersköterska till äldreomsorgen i Ulricehamns kommun

Specialistundersköterska till äldreomsorgen i Ulricehamns kommun

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Äldreomsorgen ansvarar för insatser till äldre enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen. Vi har verksamhet över hela kommunen med särskilda boenden både i och utanför centralorten. Vårt uppdrag är att ge stöd och hjälp till de äldre och funktionsnedsatta som har svårt att klara det dagliga livet.

När du ansöker till oss, är det viktigt att du bifogar dina betyg/diplom från din undersköterskeutbildning samt tjänstgöringsintyg/arbetsgivarintyg från tidigare anställningar. Vi godkänner ej anställningsavtal som tjänstgöringsintyg/arbetsgivarintyg.

Solrosen är ett vård- och omsorgsboende som ligger beläget i centrala Ulricehamn med omkring 90 anställda. Här arbetar engagerad och kompetent personal, där vi arbetar aktivt med att utföra vård- och omsorgsuppgifter med vårdtagarnas bästa för ögonen. Vi söker nu efter specialistundersköterskor för att utöka vårat team. Arbetspassen är förlagda dag, kväll och helg och heltidsmåttet för tjänsten är 37 timmar/vecka. Vill du bli en del av oss?

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som specialistundersköterska i Ulricehamns kommun får du möjlighet att nyttja din specialistkompetens inom demens och psykiatri för att skapa värde för våra vårdtagare och bidra till verksamhetens utveckling. Arbetet är självständigt, men bygger på samverkan med andra professioner, såväl internt som externt, för att skapa bästa möjliga situation för den enskilde vårdtagaren.

I ditt uppdrag kommer du tillsammans med andra professioner att arbeta individ-fokuserat för att hjälpa vårdtagare, anhöriga och omvårdnadspersonal att hitta sätt att hantera en vardag präglad av demens/psykiatri. Arbetet är till stora delar proaktivt och du kommer att fylla en viktig roll i arbetet med att utbilda, handleda och kompetensutveckla omvårdnadspersonal inom ditt specialistområde. Du är en del i verksamheten och utför omvårdnadsnära insatser tillsammans med kollegor.

* Utföra insatser med god kvalitet hos vårdtagare
* Aktivt delta och driva verksamhetens utvecklingsarbete
* Driva förbättringsarbete kring avvikelser och inkomna klagomål
* Kollegial handledning och metodstöd
* Implementera SMARTA mål som metodverktyg i genomförandeplaner
* Kvalitetssäkra genomförandeplaner
* Hålla utbildning i aktuella ämnen för omvårdnadspersonal och anhöriga

Kvalifikationer
För tjänsten krävs grundläggande omvårdnadsutbildning samt eftergymnasial utbildning med minst 200 YH eller 60 HP med koppling till geriatrik och äldres hälsa. Du behöver ha flerårig erfarenhet av omvårdnadsarbete samt erfarenhet och god kompetens av kvalitativ dokumentation i verksamhetssystem.

Vi söker dig som är lösningsfokuserad, flexibel och kommunikativ. Det är även viktigt att du har en positiv inställning och är drivande i utvecklingsfrågor. Du har ett salutogent förhållningssätt och delar vår gemensamma värdegrund att ge äldre förutsättningar att leva ett värdigt liv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Bifoga dina betyg samt arbetsgivarintyg/tjänstgöringsintyg vid ansökan då dessa behövs inför eventuell lönesättning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Johanna Björk
Telefon 0321-595827
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 juni 2021 (31 dagar kvar)