Sommarjobba som samhällsplanerare

Sommarjobba som samhällsplanerare

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter; miljö-, bygg-, plan- samt exploateringsenheten. På planenheten arbetar vi med detaljplanering, översiktsplanering, GIS, kart- och mätfrågor. På planenheten är vi ett drivet gäng som tillsammans med hela sektor miljö och samhällsbyggnad står inför en spännande framtid där Ulricehamn utvecklas och efterfrågan på våra tjänster ökar. Nu erbjuder vi dig som studerar inom samhällsbyggnadsområdet ett steg in i vår bransch, där du får möjlighet att utvecklas vidare i ditt yrkesval. Välkommen till oss i sommar!

Arbetsuppgifter
Som sommarvikarie hos oss på planfunktionen arbetar du strategiskt och kreativt med den långsiktiga planeringen i kommunen. Huvudsakligen arbetar du med avgränsade projektuppgifter där du självständigt, men givetvis med stöd från oss, driver dina projekt. Exempel på uppgifter är att föreslå hur ett område kan omvandlas och utvecklas eller hur blågröna frågor kan stärkas i det strategiska arbetet. Hållbarhetsfrågor är en given del i arbetsuppgifterna. Om du brinner för ett specifikt ämnesområde välkomnar vi idéer kring projekt att genomföra under sommarperioden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som under pågående akademisk utbildning inom samhällsbyggnadsområdet, t.ex. kulturgeograf, planarkitekt, stadsplanering, fysisk planering eller annan likvärdig utbildning inom samhällsplanering och geografi. Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för samhällsutvecklingsfrågor och är intresserad av att bidra i skapandet av ett bättre Ulricehamn! För tjänsten behöver du ha god datorvana och har arbetat med GIS. Du ska också kunna använda dig av Office-paketet och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du kan arbeta självständigt och i grupp, och vi ser gärna att du är resultat-, utvecklings- och målinriktad. Engagemang, flexibilitet och initiativkraft är viktiga egenskaper för tjänsten. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Betyg/intyg lämnas vid en eventuell anställningsintervju. Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Sara Helmrot
Telefon 0321-595042
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 4 apr 2021 (34 dagar kvar)