Sommarjobba som miljöinspektör

Sommarjobba som miljöinspektör

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter; miljö-, bygg-, plan- samt exploateringsenheten. På miljöenheten är vi ett drivet gäng på cirka 15 medarbetare som arbetar bland annat inom områdena livsmedel, hälsoskydd och miljötillsyn. Nu erbjuder vi dig som studerar inom miljöområdet ett steg in i vår bransch, där du får möjlighet att utvecklas vidare i ditt yrkesval. Välkommen till oss i sommar!

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär tillsyn inom miljöbalkens område där du som sommarvikarierande miljöinspektör bland annat kommer att utföra tillsyn på kommunens olika badplatser och återvinningsstationer, vilket görs varje sommar. Du kommer även stötta de andra miljöinspektörerna i deras arbete. Tillsynen innefattar förutom tillsynsbesök även planering och handläggning. En viktig del i arbetet är att ge information och rådgivning till företag och privatpersoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som under pågående akademisk utbildning inom miljöområdet, t.ex. miljöanalytiker, ekolog eller annan likvärdig utbildning, söker sommarjobb. Vi förutsätter att du har ett intresse för miljöfrågor och är intresserad av att bidra till skapandet av ett bättre Ulricehamn. För tjänsten krävs god datorvana och kunskap i Officepaketet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ärendehantering och att arbeta med GIS och kartor. B-körkort är ett krav för tjänsten. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten samt känner dig bekväm med att ställa tydliga krav när det är befogat. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och vi ser gärna att du är resultat-, utvecklings- och målinriktad. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. För att fungera i rollen är det viktigt att du har förmåga att skapa förtroende och samtidigt visa respekt genom ett sakligt och korrekt bemötande. Vidare är engagemang, flexibilitet och initiativförmåga viktiga egenskaper för uppdraget. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Betyg/intyg lämnas vid en eventuell anställningsintervju. Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Joanna Miklos-Svan
Telefon 0321-595029
Område Ulricehamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (8 dagar kvar)