Sommarjobba som bygglovshandläggare!

Sommarjobba som bygglovshandläggare!

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Miljö och samhällsbyggnad består av fyra enheter; miljö-, bygg-, plan- samt exploateringsenheten. På byggenheten är vi ett drivet gäng på cirka 15 medarbetare som har olika roller såsom bygglovshandläggare, bygglovsingenjör, byggnadsinspektör och administratör. Nu erbjuder vi dig ett steg in i vår bransch, där du får möjlighet att utvecklas vidare som bygglovshandläggare. Välkommen till oss i sommar!

Arbetsuppgifter
Arbetet som sommarjobbare på byggenheten innebär att du deltar i bygglovsprocessen samt utifrån erfarenhet självständigt hanterar ärenden. Det kan även ingå att hantera tillsynsärenden enligt PBL, utifrån inkomna klagomålsärenden samt egeninitierad tillsyn. Arbetet utförs självständigt men också tillsammans med kollegor. Du är delaktig i vår myndighetsutövning med utgångspunkt från krav i lagstiftning, föreskrifter, rättspraxis med mera och du kommer även ge råd och upplysningar till allmänheten, såväl internt som externt. I tjänsten som bygglovshandläggare ingår att fatta egna beslut på delegation men också ha ärenden som beslutas i miljö-och byggnämnden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen som bygglovshandläggare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet från myndighetsutövning inom bygg samt kunskaper om bygglagstiftning och byggregler. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning eller byggproduktion samt relevant arbetslivserfarenhet inom byggbranschen. För att passa i rollen behöver du vara serviceinriktad, positiv och ha en bra kommunikativ förmåga. Du arbetar bra både självständigt och i samarbete med kollegor och du driver arbetet framåt på ett målmedvetet sätt. Vi ser gärna att du har ett intresse för utveckling samt att du har god datorvana. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Betyg/intyg lämnas vid en eventuell anställningsintervju. Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Område Ulricehamn
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 16 apr 2021 (5 dagar kvar)