Socialsekreterare vuxengrupp/missbruk

Socialsekreterare vuxengrupp/missbruk

Vi söker nu ytterligare socialsekreterare med inriktning mot vuxengrupp/missbruk med uppgift att utreda rätten till bistånd samt uppföljning av pågående insatser för målgruppen. Du kommer att handlägga ansökningar/anmälningar enligt gällande lagstiftning, SoL och LVM. Vi håller på att implementera ASI (addiction severity index) som utredningsmetod. Vi arbetar i verksamhetssystemet Treserva. Detta är ett kvalificerat arbete som kräver yrkeskunnande och arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder dig ett öppet och trivsamt arbetsklimat där samarbete och samverkan är nyckelord. Tillsammans arbetar vi för att utveckla människors resurser och bistå med insatser där det behövs. Vi strävar efter att finna lösningar tillsammans med den enskilde utifrån dennes individuella behov. Enheten befinner sig i en spännande utvecklingsfas där du kommer att bli delaktig i att ta fram nya lösningar i verksamheten. På enheten kommer du att erbjudas en stabil ärendenivå/arbetsbelastning, metodstöd från närmaste chef, tillgång till kommunjurist, egen kompetensutveckling och regelbunden extern handledning. Friskvård är viktigt för oss och Ulricehamns kommun erbjuder friskvårdspeng till alla medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan lämplig akademisk utbildning för uppdraget och som brinner för socialt arbete. Vi ser också gärna att du har arbetat med ASI. Du har med fördel jobbat med myndighetsutövning sedan tidigare och trivs med det. Du har ett positivt och respektfullt bemötande och är ödmjuk och trygg i dig själv. Du tycker om att dokumentera och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är strukturerad, tycker om att samarbeta och är tydlig i din kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Rekrytering sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Mer info
Kontaktperson Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0321-595000
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/stodochomsorg/
Sista ansökningsdag 20 nov (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. Beställning och kvalitet ansvarar för biståndshandläggning mot äldreomsorg, kommunal sjukvård samt handläggning mot missbruk, färdtjänst, LSS och socialpsykiatri. Verksamheten är fördelad på två handläggningsenheter och två hemsjukvårdsenheter. Vi söker nu en socialsekreterare, med inriktning mot vuxengrupp/missbruk.