Socialsekreterare inom försörjningsstöd

Socialsekreterare inom försörjningsstöd

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Individ- och familjeomsorgen är den verksamhet som ansvarar för ekonomiskt bistånd, insatser för barn, ungdomar och vuxna. Här ingår också arbetscenter och integrationscenter. Vi söker nu en engagerad socialsekreterare till enheten för försörjningsstöd. Vi är en enhet som består av fem socialsekreterare, tre administratörer och en assistent. Vi arbetar nära varandra och stöttar upp varandra där det behövs. Vi har precis utvecklat en e-tjänst som ett led i det spännande arbetet mot automatisering. Det kommer i förlängningen ge oss mer tid för det sociala förändringsarbetet, som vi lägger stor vikt vid. Utöver försörjningsstöd finns andra uppdrag som du kan åta dig för utveckling av din professionella roll. Vi arbetar med Våld i Nära Relation (ViNR), hemmasittande unga vuxna i VI-projektet som är ett tvärprofessionellt initiativ i samverkansform med andra myndigheter, anhörigstödsombud med flera. Som socialsekreterare hos oss kommer du att ha ett varierande arbete, där du har möjlighet att rikta in dig och fördjupa dig, där ditt engagemang finns. Vi erbjuder dig en positiv och utvecklingsinriktad arbetsgrupp, god arbetsmiljö samt ett självständigt och flexibelt arbete. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi arbetar efter ett systemteoretiskt förhållningssätt där vi utgår från varje enskild person och dess nätverk. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge individuellt stöd och aktivt arbeta med motivationsarbete, utifrån varje individs förutsättningar och målet är alltid att nå en självförsörjning. Inom gruppen arbetar var och en med hela processen från nybesök och arbetet fram till att ärendet avslutas. En viktig del i arbetet handlar även om att samverka både internt med andra verksamheter inom kommunen och externt med vården, andra myndigheter och samverkansparter. I ditt arbete kommer du att ha ett extra nära samarbete med kommunens arbetsmarknadsenhet, AME. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att kvalitetssäkra och utveckla verksamheten efter rådande omständigheter och behov.

Kvalifikationer
Du som söker har socionomexamen eller annan likvärdig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig, kunskap om förekommande lagar inom området samt god datakunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med myndighetsutövning och gärna med försörjningsstöd. Vi arbetar i systemverktyget Treserva och ser positivt på om du har erfarenhet av det. Vidare har du mycket goda kunskaper i att uttrycka dig både i tal och skrift samt en god digital kompetens. Du förmår förmedla struktur och målinriktning i ditt klientarbete, För dig är det en självklarhet att bidra aktivt i metod- och verksamhetsutveckling som en del i att kvalitetssäkra vårt arbete. Som person är du trygg och stabil i dig själv, empatisk, positiv, arbetsam, öppen och tillgänglig. Du har ett flexibelt tankesätt och ska kunna omprioritera dina uppgifter under arbetsdagen då akuta situationer kan uppstå. Du har god serviceförmåga, ett professionellt bemötande, har förmåga att möta människor som ofta lever i utsatta miljöer och svåra livssituationer, har lätt för att samarbeta och bidrar med arbetsglädje på arbetsplatsen. Att du är bra på att lyssna och kommunicera är en förutsättning till att kunna skapa dialog med de vi är till för, i syfte att hitta de bästa lösningarna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan! Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Anna Engl
Telefon 0321-59 56 54
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 13 maj 2021 (5 dagar kvar)