Socialsekreterare inom försörjningsstöd

Socialsekreterare inom försörjningsstöd

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Individ- och familjeomsorgen ansvarar för ekonomiskt bistånd, insatser för barn, ungdomar och vuxna. Här ingår också arbetscenter och integrationscenter. Enheten för försörjningsstöd gör utredningar för att kartlägga de vuxnas behov. Utredningar kan leda fram till olika insatser/åtgärder som beviljas utifrån Socialtjänstlagen. Nu söker vi en socialsekreterare till vår enhet för Försörjningsstöd - välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Inom vår enhet handlägger socialsekreterare i huvudsak försörjningsstödsärenden, men har utöver försörjningsstöd även andra uppdrag såsom samordningsansvaret för arbetet med VINR (våld i nära relation) och DUA (delegation för unga till arbete). I ditt arbete kommer du att ha ett nära samarbete med kommunens arbetsmarknadsenhet. Som socialsekreterare hos oss kommer du att ha ett varierande arbete, där du har möjlighet att själv inrikta dig inom dina intresseområden. Sedan 2007 har IFO arbetat utifrån systemteoretisk grund med goda resultat vilket har genererat att handläggarna inom försörjningsstöd erbjuds en ettårig utbildning i systemteori.

Kvalifikationer
Du som söker har socionomexamen eller annan likvärdig akademisk utbildning, kunskap om förekommande lagar inom området samt god datakunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete, handläggning och MI (motiverande intervju). Som person är du strukturerad och flexibel och du håller en hög servicenivå. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran
Mer info
Kontaktperson Roger Andersson
Telefon 0321-595684
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (6 dagar kvar)