Socialsekreterare - IFO Barn och unga

Socialsekreterare - IFO Barn och unga

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Vi har i över tio år arbetat med ett systemteoretiskt förhållningssätt. Det innebär bland annat ett mer medmänskligt sätt att behandla såväl medarbetare som brukare. Bland annat har vi styrt verksamheten mot att möta behoven med egna familjehem. Det innebär förstås en utmaning med att hitta personal som kan vara med att stötta på hemmaplan, men det ger oss också större möjlighet att hjälpa barn och ungdomar i deras hemmiljö. På samma sätt har vi investerat i medarbetarna, genom utbildning och bra bemanning. Något som gjort Ulricehamn till ett föredöme inom socialtjänst. Vi behöver nu en socialsekreterare till vår IFO-verksamhet inom barn och unga. Här kommer du vara en del av ett engagerat team som fortsätter utveckla Ulricehamns socialtjänst. Hos oss är klienten i fokus, även i praktiken. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare får du ett flexibelt och spännande arbete där du arbetar med utredning, myndighetsutövning och ger stöd enligt socialtjänstlagen och LVU (lagen om vård av unga). Du kommer att arbeta med barn och unga i åldrarna 0-21år. I ditt uppdrag arbetar du med avvägningar, bedömningar, beslut och överväganden där handläggningen sker med utgångspunkt i systemteoretiska grundantaganden. Samverkan sker kontinuerligt med skola, BVC, polis med flera. Din handläggning utgår från BBIC-dokument i verksamhetssystemet Treserva.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och om du har kunskap kring systemteori. I arbetet är det viktigt att du kan formulera dig väl och tydligt i skrift, att du skriver språkligt och grammatiskt korrekt samt att du anpassar kommunikationen till situation och målgrupp. Som person är du trygg och vid stressade situationer bibehåller du ett lugn, är tålmodig och fokuserar på rätt saker. Du kan anpassa dig till ändrade omständigheter, är bra i samarbete med andra och har förmåga att arbeta självständigt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du visar ett gott omdöme och god människosyn med ett respektfullt bemötande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. God datorvana och B-körkort är krav för tjänsten.

Övrigt
Vänta inte med din ansökan - intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Tina Rosenberg
Telefon 0321-595625
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ulricehamn.se/
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (13 dagar kvar)