Skolsköterska

Skolsköterska

Om arbetsplatsen
Ulricehamns kommun är inne i en fortsatt tillväxtfas. På bara några år har vi gått från liten till större, utan att tappa vår identitet. I nära samarbete med medarbetare och invånare gör vi mesta möjliga samhällsnytta. För kommunen som arbetsgivare innebär det en unik bredd i uppdragen med goda möjligheter till utveckling för dig som anställd. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Hela sektor lärande befinner sig i en spännande utvecklingsfas! Verksamheten inom elevhälsan fyller en central roll i att skapa en god miljö för elevers hälsa, lärande och utveckling. Du arbetar förebyggande, hälsofrämjande och stödjande både på organisation- grupp- och individnivå. Till grundskolan söker vi nu en skolsköterska som vill vara med och driva elevhälsan framåt. Som skolsköterska hos oss kommer du att arbeta ihop med kompetenta kollegor, få stort förtroende och goda möjligheter till utveckling. Just nu är vårt systematiska kvalitetsarbete inom elevhälsan i fokus. Som skolsköterska arbetar du i PMO, och vi håller även på att implementera det för övriga yrkesgrupper inom elevhälsan. Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Som skolsköterska arbetar du enligt de riktlinjer som finns för den samlade elevhälsan och utifrån basprogrammet för elevhälsans medicinska insats. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam som förutom dig består av rektor, skolkurator och specialpedagog samt ha ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen. Utöver detta kommer du även att tillhöra den centrala elevhälsan tillsammans med bland annat skolkuratorer, skolpsykologer samt specialpedagoger. Uppdraget är tydligt inriktat på hälsofrämjande, förebyggande, åtgärdande och stödjande insatser, för att skapa en god lärandemiljö och omsorg för varje elev. För närvarande är tjänsten placerad i Gällstad- och Tvärreds skolområde.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, alternativt distriktssköterskeutbildning eller har genomgått skolsköterskeprogrammet. Tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar är meriterande. För att trivas i rollen som skolsköterska krävs det att du är strukturerad i ditt arbetssätt samt att du självständigt kan planera och prioritera ditt arbete. Du har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och skolans övriga medarbetare. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten.

Övrigt
Rekrytering kan komma att ske löpande under annonstiden. Vi ser gärna att du bifogar examensbevis och legitimation i din ansökan. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan samt annan pedagogisk verksamhet enligt skollagen (2010:800, kap 2 §§ 31-33). Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Englund
Telefon 0321-596432
Område Ulricehamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ulricehamn.se/barnochutbildning/barnochelevhalsa/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)